BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,28
HABER /  SPOR

Söz sırası Mesut Özilde

Mesut Özil Türkiye'yi değil Almanya A mili takımını tercih etti. Genç futbolcu neden böyle karar aldığını anlattı.

Abone ol

Tercihini Alman Milli takımından yana kullanan Mesut Özil, Alman milli takım yetkililerinin kendisiyle çok yakından ilgilendiğini, aynı ilgi ve yakınlığı Türk milli takımından görmediğini iddia etti.

Verder Bremen'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Mesut Özil neden Alman milli takımını seçtiğini anlattı. Kararında arkadaşları ve ailesinin etkili olduğunu söyledi.

TÜRK KÖKENİME SIRT ÇEVİRMİYORUM

"Ailem ve birçok arkadaşım Türk. Üç jenerasyondur Almanya'da yaşıyoruz. Benim için gerçekten zor bir karar oldu. Günlerce düşündüm ve zamam zaman uykusuz kaldım.

DAVET EDİLDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Almanya genç takımında oynadım. Burada bir çevrem ve arkadaşlarım var. Bu yüzden doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum. Ancak Alman milli takmını tercih etmem Türk kökenine sırt çevirdiğim anlamına gelmiyor. Alman milli takımına davet edildiğim için çok mutluyum. Hedefim uzun yıllar milli formayı başarıyla giymek.

TÜRK YETKİLİLER BENİMLE İLGİLENMEDİ

Almanya milli takımı ile oynama kararı verdikten sonra çok rahatladım. Üzerimde büyük bir baskı vardı. Bu süre içinde Alman milli takım yetkilileri benimle yakından ilgilendi. Türk milli takımından aynı ilgi ve yakınlığı görmedim."