BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu'dan CHP'ye Erdoğan cevabı!

Süleyman Soylu, Meclis'te konuştu kendisiyle ilgili Erdoğan eleştirilerine cevap verdi. Siyasete pamuklar içerisinde gelmediğini söyleyen Soylu, Erdoğan'a demokrasi mücadelesinde yol arkadaşlığı yaptığını söyledi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te CHP'li vekillerin kendisiyle ilgili sözlerine cevap verdi, siyasete pamuklar içerisinde gelmediğini söyledi. Türkiye'de demokrasi mücadelesi verdiğini ve bu anlamda Erdoğan'ın yol arkadaşı olduğunu ifade eden Soylu, çocuklarına bırakacağı en büyük mirasında bu olduğunu söyledi.

Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı ile ilgili milletvekillerinin sorularını cevapladı. BAĞ-KUR prim artışının, asgari ücretin toplam yüzde 40'ı olduğunu, bunu yüzde 34,5 düşürdüklerini söyleyen Soylu, Asgari ücretin artışıyla, BAĞ-KUR primlerinde asgari ücret miktarı kadar bir artış gerçekleştiğini, ortalama artışın 128 lira olduğunu söyledi. Soylu, şöyle konuştu;

"Şöyle bir hesap yapılırsa bu da doğru olur, eğer asgari ücret 1 Ocak 2016 itibarıyla normal artış, yani 6+5 veya yüzde 10, 11'lik bir artış olsaydı, asgari ücretteki bu artıştan kaynaklanan BAĞ-KUR'daki toplam artış miktarı ancak 80 lira olacaktı. Yani, artı 80 liralık bir artış söz konusudur. Konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak da değerlendiriyoruz. Maliye Bakanlığıyla beraber, 'Bu konuda neler yapabiliriz, nasıl bir adım atabiliriz?' diye değerlendiriyoruz. İnşallah Sosyal Güvenlik Kurumunun gelir gider dengesi üzerinden yapılacak bir hesap üzerinden karar verilecek. Nasıl Türkiye'nin bir mali disiplin anlayışı varsa, bilinmesini isteriz ki Sosyal Güvenlik Kurumunun da bir mali disiplin anlayışı olması gerekir."

JAPON BAKANIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Konuşmasında, Japon Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın, "Biz bugün 123 milyonuz, 50 yıl sonra 75 milyonuz, bir 50 yıl sonra da 50 milyonuz" dediğini anlatan Soylu, bütün primleri, gelir ve giderleri hesaplarken, aktüeryal dengeleri, toplumun ne kadar yaşlandığını dikkate almaları gerektiğini belirtti. Soylu, 2075 yılında, 65 yaş üzeri yüzde 27'nin üzerinde nüfusun olacağına işaret etti.

"SİYASETE PAMUKLAR İÇİNDE GELMEDİM"

Muhalefet milletvekillerinin, "Geçmişte hükümetle ilgili neler söylediğinizi biliyoruz. Tayyip Erdoğan'a neler dediğini hatırla" sözlerine Soylu, şöyle konuştu;

"Benim hangi partiden olduğum belli de sizin Genel Başkanınız hangi partideydi sorar mısınız? Benim vücudumun her tarafında morluk var. Ben siyasete pamuklar içerisinde sarılarak gelmiş değilim. Ben demokrasi mücadelesi yapıyorum. Türkiye'de demokrasi mücadelesi yapan Tayyip Erdoğan'ın da mücadele, mesai arkadaşıyım. Çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras da odur. Başka bir şey yok" karşılığını verdi.