BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu: CHP'de teröre bulaşmış aday var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin bir meclis üyesi adayının terörle iltisaklı olduğu ve bazı eylemlere karıştığının belirlendiğini söyledi. Soylu, CHP'nin terör örgütüyle ilişkisi olduğunu bir milletvekilinin PKK'nın oyuna talip olduklarını söylediğini ifade etti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin favori olduğu bir ilde terörle iltisaklı kişilerin olduğunu söyledi. CHP'li bir milletvekilinin PKK'nın da oyuna talip olduğunu söylediğini hatırlatan Soylu, 31 Mart'ta iktidarda bir zaafiyetin oluşması halinde Doğu ve Güneydoğu'da olayların başlayacağı uyarısında bulundu.

Süleyman Soylu, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Bu seçimlerin İçişleri Bakanlığı olarak kendilerini yakından ilgilendirdiğini söyleyen Soylu, 2019'da 50 milyon turistin beklendiğini ve terörle mücadelenin güvenliğin sağlanması noktasında büyük önem arz ettiğini ifade etti.

İşte Soylu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

"Bugün Türkiye'nin iki kritik tesisine yapılacak saldırıyı engellendi. Emniyet, Jandarma, Genelkurmay aynı zamanda MİT bir yumak gibi çalışıyor. Bugün MİT'le beraber Doğu illerimizden birinde üç önemli kişiyle operasyon gerçekleştirildi. Özellikle Irak'ın kuzeyinde, Suriye'de kurduğumuz, bölgesel ülkelerle gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde Türkiye tarihin en büyük güvenlikli döneminden geçiyor.

Adı C.Y, PKK'yla iltisaklı olduğu için gözaltına alındı. Bu adam şu kişi CHP'nin belediye meclis üyesi adayı.


"FETÖ'den arındırma sürecinin büyük etkisi var"

Türkiye çok önemli birikimler elde etti. Bu birikimleri çok iyi kullanan jandarma, asker, polisimiz var. Özellikle FETÖ'den arınma sürecinin bunda etkisi var. Doğu ve Güneydoğu'ya basıyorsunuz, bütün alanlara. Kato'dan Şenyayla'ya, Mardin'de Ömeryan bölgesinden Hakkari'de bütün bunlara basıyorsunuz. Şehirde bir taraftan bunları besleyen, irtibatlı bütün alanlara basıyorsunuz. 

"Kılıçdaroğlu, Gülen'e geçmiş olsun telefonu açmıştır"

Çıksın cevap versin. Ekim 2013, Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'den Mustafa Yeşil'in verdiği numaradan Pensilvanya'yı aradı. Fakat 'ilaç aldığı için konuşacak durumda olmadığı' söylendi. Durumunu sordu, Mustafa Yeşil ile konuştu, geçmiş olsun dileklerini sundu. İlan çıkmadan 3-4 gün önce Ekrem Dumanlı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Baki Özilhan'ı arayıp 'Gazetede vereceğimiz geçmiş olsun ilanında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini verelim mi?' diye sordu. Baki Bey bir şeyden haberi olmadığı için Ekrem Dumanlı'ya bir şey söylememiş, Mustafa Yeşil'i danışmanı arar o da Kemal Kılıçdaroğlu'na sorar 'Şimdilik ismime yer vermesinler' der ve gazete ilanında adı çıkmaz ama Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullah Gülen'e geçmiş olsun telefonu açmıştır. Ben bunu yapmadım diyebilir, demesini bekliyorum merakla.

"Belediyeler terör örgütü PKK'nın şah damarıydı"

Operasyonlarımız kesintisiz sürüyor. Belediyeler bir kere terör örgütlerinin şah damarlarıydı. Adamı oradan götürüyorlardı. İhaleleri oradan verip, şişkin faturalarla terör örgütüne kaynak sağlıyorlar. Uluslararası alanda yapmış olduğu ziyaretlerle PKK'nın Avrupası ve PKK'nın Türkiyesini koordine ediyorlardı. Dağa adam gönderme organizasyonun belediyeler ve HDP parti üzerinden gerçekleştiriyorlardı. Festivaller adam alma festivalleri olarak değerlendiriyorlardı. İş makinalarıyla PKK'ya yardımları, erzak yardımları, para toplamaları. Bütün bunların tamamı 94 belediyeye kayyum atanınca tamamıyla kesildi.

"31 Mart'ta iktidar zaafiyeti oluşursa başka olaylar olur"

17 yıldır Türkiye'yi idare ediyor Tayyip Erdoğan. Türkiye'nin gücünü, dezavantalarımızı biliyor. Siz bu adamın önüne 4,5 yıl bir fırsat verdiğiniz andan itibaren, eğer terör olmazsa. Eğer 31 Mart akşamı Türkiye'de iktidar zaafiyeti oluşursa Doğu ve Güneydoğu'da başka olaylar başlar. 7 yaşındaki çocukların ellerine taş verilerek kaymakam ve valiler itibarsız hale getirilmeye çalışılır.

"ABD'li generaller Karayılan'a silah hediye etti"

YPG'ye ait bir komutan şu anda Türkiye'nin elinde ve YPG'nin haberi yok. Onun verdiği bilgilerden koca bir kitap var. ABD'li generallerin Murat Karayılan'a silah hediye ettiği ve mermilerin zehirli olduğu, Suriye'de teröristlere Fransızların destek verdiği, ABD ve Fransa tarafından teröristlere eğitim verildiği. Irak kuzeyinde hacker yetiştirilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

"CHP'nin favori olduğu belediyede terörle iltisaklı meclis üyesi var"

Adı C.Y, PKK'yla iltisaklı olduğu için gözaltına alındı. Bu adam şu kişi belediye meclis üyesi adayı. Aynı belediye, CHP'nin favori olduğu bir yer. Para toplayarak kırsala aktardığı, KCK yapılanmasından gözaltına alındığı. H.Ş. Ankara'da bir kuyumcu dükkanı soygununda yakalandığı. İstanbul'da 2006 yılında PKK/KCK faaliyetlerinde yer aldığı ve adam topladığı. İzmir'de araç yakma olaylarına yardım ve yataklık yaptığı, 2002'de örgüte finansal destek sağlamak amacıyla Avrupa'da para topladığı...

"Teröre yaltaklık yapan adamlar şu anda Parti Meclisi'nde"

Belediye meclis üyeliği yapanlar iyi bilirler, tecrübelerini aktarsınlar. Bir şehit cenazesi geldi. Belediye meclisi karar aldı, şu sokağın ismini değiştiriyorum. Diyecek ki, biz de şu sokağa şunun ismini verilmesini istiyoruz. Yani terör örgütüne ait bir insanın. Ne olur o belediye meclisinde. Terör örgütüne yardım yataklık yapan, para toplayan, patlayıcı taşıyan bütün kişileri tamamını almışsınız. Adamlar kadrolu şu anda. PKK'nın kendi adına iradesi sözkonusu değil, irade Kandil'dedir.

"Ben PKK'nın oyuna talibim diye kendi milletvekili söylüyor"

İki tane şey var Kılıçdaroğlu ile ilgili. Birincisi Amerika da aynı şeyi söylüyor. ABD terör örgütlerine destek veriyor mu? Kılıçdaroğlu da YPG'yi terör örgütü olarak görmüyor. 24 Haziran'da PKK'yı Meclis'e kim taşıdı? PKK'nın, HDP'nin de organik sözde lideri Apo'dur. PKK'yı, PYD'yi, HDP'yi Meclis'e kim taşıdı? Kendi milletvekili söylüyor, 'Ben PKK'nın oyuna talibim' dedi. Kendi kendimize bir tartışma açmayalım. HDP, PKK'nın siyasi kolu olduğunu reddetmiyor. Bir tane HDP'li vekilin çıkıp da 'Bizim PKK'yla hiçbir işimiz yok, bunu kınıyoruz, lanet olsun' dediğini duydunuz mu? Kılıçdaroğlu ve milletvekili 'teröristte olsa öldürmesine karşıyız' dedikleri cari değil mi?"