BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Söylerse Demirtaş'ın alnından öpecek!

Binali Yıldırım, HDP'nin gerçek yüzünün 7 Haziran sonrası ortaya çıktığını söyledi. Ankara'daki kanlı terör eylemi sonrası Demirtaş'ın yine devleti suçladığını söyleyen Yıldırım, PKK'nın her eylemi sonrası benzer suçlamaların yöneltildiğini ileri sürdü.

Abone ol

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Demirtaş'ın gerçek yüzünün 7 Haziran sonrası ortaya çıktığını iddia etti.  Ankara'daki patlama sonrası Demirtaş'ın yaptığı açıklamaları da eleştiren Yıldırım, Demirtaş'a seslendi, "PKK bir terör örgütüdür ve lanetliyorum desin, alnından öpeceğim" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Manisa’nın Turgutlu ilçesinde devam ettirdi. 7 Haziran seçimleri sonrası HDP’nin gerçek yüzünün ortaya çıktığını ileri süren Yıldırım, şöyle konuştu;

"7 Haziran’ın hemen sonrasında eş başkanları çıktı ve ’verdiğiniz emanet oylara sahip çıkacağız’ dedi. Sonra sen misin böyle diyen dağdan bir ses, ’ne konuşuyorsun sen emanet falan yok’ dedi. Bu yetmedi, bir milletvekili çıktı ve terör örgütü ’sizi tükürüğü ile boğar’ dedi. Yetmedi, bir başka milletvekili çıktı, ’sırtımızı PKK’ya dayıyoruz’ diyerek meydan okudu. Dağa silah götüren milletvekilleri mi dersin, ’ölen teröristlerin cenazesine gitmeyenlerin canını yakarım’ diyen genel başkana ne dersin. İşte ne oldu, bunların gerçek yüzleri ortaya çıktı.

"SÖYLESİN ALNINDAN ÖPECEĞİM"

Ben açıkça söylüyorum, DEAŞ kanlı bir terör örgütüdür ve lanetliyorum. Sayın Demirtaş’ta ’PKK bir terör örgütüdür lanetliyorum’ desin o zaman alnından öperim. 102 kişinin hayatını kaybettiği yerde daha ortada fol yok yumurta yokken ’katil hükümet’ diye meydanlarda insanları bağırtmak marifet değil. Bu terör faaliyetleri ilk başladığında da aynı şeyi yaptılar. O zaman Demirtaş altı yaşındaydı, bunları hatırlamaz. Celal Bucak’ın ailesi katledildikten sonra devlet öldürdü dediler, işte o günden bugüne değişen bir şey yok. Halkımız her şeyi görüyor." dedi.