BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  DÜNYA

Soykırım iddiasını böyle duyuracaklar!

Ermenistan, 1915 olaylarının yıldönümü için ABD'lü ünlü yönetmen Stevan Spielberg'e 'Soykırım' filmi yapması için teklif götürdü.

Abone ol

Ermenistan, 1915 olaylarının 100'üncü yılı olan 2015'te yayınlanmak üzere dünya çapında ses getirecek bir film çekmesi için ABD'li ünlü yönetmen Steven Spielberg'e teklif götürdü.

PanArmenian.net'in haberine göre, Ermenistan Ulusal Sinema Merkezi (NCC) Direktörü Kevorg Kevorkyan, 1915 olaylarının 100'üncü yıldönümü için yaptığı hazırlıklar çerçevesinde, ünlü yönetmen, oyuncu ve senaristlerin katılımıyla hazırlanacak bir film çekilmesi kararı aldıklarını açıkladı.

CEVAP BEKLİYORLAR

Karara göre, "Ermeni soykırımı" iddialarını anlatacak filmde Hollywood'un ünlü yönetmen ve oyuncuları ile anlaşılarak dünya çapında ses getirecek bir film çekilecek. Kevorkyan bu çerçevede ilk olarak Oscar ödüllü yönetmen Spielberg'e teklif götürüldüğünü belirterek, "Şimdi kendisinden cevap bekliyoruz" dedi.

Spielberg, Yahudi soykırımını anlatan ve 7 dalda Oscar kazanan "Schindler'in Listesi" adlı filmin de yönetmeniydi. Kevorkyan, hangi Hollywood yıldızlarına teklif götürdüğünü ise açıklamadı.