BIST 10.665
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.433,49
HABER /  GÜNCEL

Sosyalist aydınlar AKlandı

AK Parti kurmaylarının Ermeni konferansı'na verdiği destek entelektüeller arasında heyecan yarattı. Hele bunların arasında öyle bir isim vardı ki oyunun rengini gizlemedi.

Abone ol

Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Ermeni konferansında öne çıkan isimler, AK Parti’yi ‘Türkiye’deki en demokrat parti olarak’ tanımladı.

Hazırladığı ‘azınlık raporu’yla gündeme gelen ve bazı çevreler tarafından ‘hain’ ilan edilen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baskın Oran, Ermeni konferansının da en çok tartışılan isimlerinden oldu. Konferansın ardından değerlendirmelerde bulunan Oran, “Ben eleştirilmeye ve yalnız kalmaya alışığım.” dedi. İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek’in yayın organlarında 12 yıl yazı yazan Oran, kendi tabiriyle ‘zihinsel bir evrilme’ yaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’yi, ‘milliyetçiliğin at gözlüğünü takmamış tek parti’ olarak tanımlıyor. Türkiye'nin şu anda geçiş süreci yaşadığına dikkat çeken Oran, böyle bir ortamda mevcut iktidarı 'nimet' olarak değerlendirerek şunları ekliyor: “Böyle devam ederlerse, bir sonraki seçimde oyumu AK Parti’ye atacağım.” Konferansın hazırlık komitesinde de yer alan Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Halil Berktay ise “Yaşamım boyunca hiçbir hükümetin başbakanının ve dışişleri bakanının bu kadar tutarlı bir demokrasi savunuculuğu yaptığını görmemiştim.” ifadesini kullanıyor. Türkiye’deki diğer siyasi partiler arasında AK Parti’nin demokrasi konusunda açık ara önde gittiğini düşünen Berktay, bu durumun aynı şekilde devam etmesini umut ettiğini anlatıyor. Yayımladığı birçok kitap toplatılan Belge Yayınları Yönetmeni Ragıp Zarakolu da, “AB standartlarını belirlemiş bir parti de zaten böyle davranmalı.” açıklamasında bulundu. Bu arada konferansı mahkeme yoluyla iptal ettiren Hukukçular Birliği’nin yeniden suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Haber: Emre Soncan
Kaynak: