BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sosyal medya ile mültecilere merhem oldular

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen ardından da dernekleşen Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği bu kez de İzmir'deki Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı.

Abone ol

Sosyal medyanın ardından bu kez de dernek çatısı altında toplanan Birlik ve Dayanışma Grubu, Türkiye'deki mültecilere merhem olmaya devam ediyor. Dernek bu kez de İzmir ve İstanbul'daki mültecilere yardımda bulundu.

Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği, Torbalı'da dört farklı çadır köyünde barınan Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı. Derneğin Ege Bölge Sorumlusu Levent Topçu ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in belirlediği ihtiyaçlar dahilinde hazırlanan ve 2 TIR'dan oluşan yardım konvoyu, 4 ayrı çadır köyde yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.



Yine dernek üyeleri, 3 Ocak'ta İstanbul, Esenyurt'taki ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 250 battaniyeyi ulaştırdılar.

Birlik ve Dayanışma Grubu Genel Başkanı Şakir Altıntaş, Suriyeli mültecilerin ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını hatırlatarak, bu insanların Türkiye'nin misafiri olduğunu söyledi. Mültecilerin yanlız olmadığını, Türkiye'nin misafiri olduğunu ifade eden Altıntaş, acıların süreli, kardeşliğin ise süresiz olduğunu söyledi.