BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.427,66
HABER /  DÜNYA

Son yılların en büyük doğal afeti

ABD’li yetkililer, 6 kişinin ölümüne yol açan hortum ve kasırgaların, Orta Batı bölgesinde son yılların en büyük doğal afeti olduğunu belirt...

Abone ol

ABD’li yetkililer, 6 kişinin ölümüne yol açan hortum ve kasırgaların, Orta Batı bölgesinde son yılların en büyük doğal afeti olduğunu belirtti.
1989’da bu yana 194 hortum uyarısı yapıldığını, bunların 101’nin geçen pazar gününe ait olduğunu belirten yetkililer, hafta sonu rüzgarın yer yer 300 km/s hıza ulaştığını kaydetti. Afetten en çok etkilenen Peoria bölgesi Belediye Başkanı Gary Manier, ortaya çıkan yıkımın "inanılmaz" olduğunu belirterek, en az 500 evin tahrip olduğunu söyledi.
Fırtınalar nedeniyle Chicago’nun Hare ve Midway havalimanlarında yüzlerce uçak seferi ertelenirken, Chicago Bears ve Baltimore Ravens takımları arasında oynanacak Amerikan Profesyonel Futbol Ligi maçı iki saat gecikmeyle başladı.
Hortum ve fırtınalar, Illinois eyaletine komşu Wisconsin, Michigan, Indiana, Kentucky ve Ohio’yu da etkiledi. Bu eyaletlerde on binlerce konut, elektriksiz kaldı.
(İHA)