BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.443,87
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç istifa bekleyenleri kızdırdı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün yaptığı açıklamayla Başbakan Erdoğan ile aralarında yaşanan krizi resmen bitirdi.

Abone ol

"Bugün belki karşınıza farklı bir hükümet sözcüsü görmeyi hayal ediyordunuz" diyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, "Ben görevimin başındayım. Benim hiçbir davranışım, benim hiçbir eylemim Hükümetime zarar vermemeli. Başbakanıma zarar vermemeli" diyerek tartışmalara noktayı koydu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

KARŞINIZDA FARKLI BİR HÜKÜMET SÖZCÜSÜ GÖRMEYİ HAYAL EDİYORDUNUZ

Arınç, başka bir gazetecinin, öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarının farklı boyuta taşındığını, Başbakan Erdoğan'ın da "eğer problem varsa aramızda hallederiz" dediğini hatırlatarak bu konunun Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine şu yanıtı verdi:

EYLEMİM BAŞBAKANIMA ZARAR VERMEMELİ

"Bugün belki karşınıza farklı bir hükümet sözcüsü görmeyi hayal ediyordunuz. Ben görevimin başındayım. 15 gün evvel yapılan konuşmalar, açıklamalar, bunların hepsi kamuoyunun malumudur. Biz günübirlik bir siyasetçi değiliz. Geçmişten bu yana tecrübemiz var. Öncelikle şunu söylemem lazım: Şu anda bir bakan olarak, AK partinin bir milletvekili olarak benim hiçbir sözüm, benim hiçbir davranışım, benim hiçbir eylemim hükümetime zarar vermemeli, başbakanıma zarar vermemeli.

KARDEŞLİĞİ DAVA SAHİPLİĞİNİ BİLEN İNSANLARIZ

Ben kendi şahsım ile ilgili konuşmalarımda, görüşlerimde, düşüncelerimde fikirlerimi ifade ederim ama bunların bir hükümete zarar verecek noktaya gelmesini, başbakanı yıpratacak noktaya gelmesini arzu etmem. Biz geçmişten bu yana arkadaşlığı kardeşliğini dava sahipliğini bilen insanlarız. Bizim için hiçbir mesele kalmamıştır. Biz gerekli her şeyi konuştuk. Bugün görevimin başında, yapabildiğimiz kadar bunu yapmaya devam edeceğiz. Şüphesiz Diyarbakır seyahatine katıldım. Ondan daha önce başka görüşmelerimiz oldu. Bizim aramızda her sorunu bu şekilde çözen, bu yola böyle devam eden insanlarız. Başka partilere, başka kişilere benzemeyiz. Eğer partimize hükümetimize zarar verecek bir sözün, eylemin sahibiysek kendimizi feda ederiz. Yeter ki hükümetimiz zarar görmesin diye. Bu noktada hiçbir anlaşmazlığımız çatışmamız olmadı. Sayın Başbakan'la bu konuyu kendi içimzde gayet güzel bir şekilde konuştuk. Görevimizi en iyi şekilde yapmak için söz verdik."