BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  GÜNCEL

Son KCK operasyonunda gazetecilere gözaltı

PKK'yı da kapsayan şemsiye örgüt KCK' ya yönelik son operasyonda gözaltına alınanlar arasında Özgür Gündem, DİHA, Vatan Gazetesi, Birgün Gazetesi ve AFP'nin muhabirleri de var.

Abone ol

Türkiye'de KCK'ya karşı düzenlendiği belirtilen operasyonda çoğunluğu gazeteci olmak üzere 35 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Özgür Gündem, Birgün Gazetesi, Vatan Gazetesi, Fransız Haber Ajansı AFP, Dicle Haber Ajansı, Etkin Haber Ajansı muhabir ve çalışanları da var.

PKK'nın da bir parçası olduğu ifade edilen ve devlete alternatif bir sistem öneren şemsiye örgüt KCK'ya yönelik son operasyon İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Mersin, Van, Adana ve Şırnak kentlerinde düzenlendi.

Sabaha karşı eş zamanlı olarak baskın düzenlenen adresler arasında Dicle Haber Ajansı'nın Van deprem bölgesinde büro olarak kullandığı çadır da bulunuyor.

Operasyonlarda gazetecilerin tüm harddisklerine ve hafıza kartlarına el konulduğu bildiriliyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği göz altıları kınadığını açıklarken, "Gazeteciler ve basın kuruluşları üzerindeki baskıların oto sansür iklimini artırdığını" kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi de Evrensel gazetesine verdiği demeçte, gazetecilerin gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına yol açan Terörle Mücadele Kanunu'nun acilen değiştirilmesi gerektiğini söyledi.