BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  GÜNCEL

Aman şemsiyesiz sokağa çıkmayın!

Yeni günde hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden bölge bölge hava sıcaklık tahminleri...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış olabileceği uyarısında bulundu.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile zamanla Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında görülecek yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Isparta çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, batısı parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde, zamanla Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın zamanla Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir çevreleri, gece saatlerinde Konya ve Yozgat ile Aksaray ve Nevşehir'in batı çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın çevreleri, akşam saatlerinde Karabük ve Kastamonu, gece saatlerinden itibaren Sinop çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.