BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  GÜNCEL

Karayılan yine Taraf'a öfke kustu

Terör örgütü PKK'nın başındaki isim Murat Karayılan, yine Taraf gazetesini hedef aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Son operasyonlarla zor durumda kalan ve paniğe kapılan Karayılan, yine basına çattı. Bir süre önce Taraf'a "kaçkın, dönek ve kontra" yakıştırmasını yapan Karayılan, bu kez gazeteyi "işbirlikçilikle" suçladı.

Devletin PKK'ya karşı yeni konseptine medya da katıldı. Kendilerine psikolojik savaş yürütüldüğünü savunan Karayılan, o araçlardan biri olarak gördüğü basına fatura kesti.

PKK'yı devletin Öcalan ile yaptığı görüşmelerini sabote etmekle suçlayan Taraf'a Karayılan, sert tepki gösterdi. Örgütü barış masasını devirmekle eleştiren gazete, Karayılan'ı çileden çıkarmışa benziyor. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF'ye konuşan örgütün bir numarası, gazeteyi işte bu sözlerle eleştirdi:

Öcalan ile Taraf'ın paslaşması
Öcalan'ın Haziran ayında ANF'de yayımlanan açıklamasında 'Taraf en değme solcudan daha cesur' dedikten sonra şunları söylemişti:

"Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'a selamlarımı iletiyorum. Ahmet Altan'ın yazılarını okuyorum. Özgürlükçü yanının güçlü olduğunu biliyorum. Onların Taraf gazetesiyle önemli bir özgürsel yol açtığını biliyorum. Bunu çok değerli ve önemli buluyorum.

En değme solcudan daha yararlı ve cesur buluyorum. Taraf'ın Türkiye'deki hegemonik yapıya eleştiriler yaparak özgürlüksel bir duruş sergilediler. Taraf'a eleştirilerim de var. Onları zaman zaman eleştirdim de. Ama benim eleştirilerim onların bu değerli, özgürsel yanını ortadan kaldırmaz." Öcalan'ın bu selamını Taraf gazetesi Ahmet Altan'ın 1. sayfadaki köşesinden "Ve aleyküm selam Apo" diyerek almıştı.

"İŞBİRLİKÇİLİĞE YATMIŞ BAZI TİPLER"

"Bunun için zaman zaman bazı basın-yayın organlarında -özellikle de Taraf’ta- dönekleşmiş, dönekleşmekten öte işbirlikçiliğine kulaç atan ve işbirlikçiliğine yatmış bazı tiplerin sürekli böyle iddiaları ortaya atması aslında kasıtlıdır. Bu, kitlemizin tabanında beklentiye yol açmaya dönük bir özel savaş çabasıdır; beklentiye sokup, eyleme geçmesini önleme, daha tutarlı bir mücadele çizgisini yakalamanın önüne geçme çabasıdır. Yoksa devlet tüm köprüleri atmış ve bizi yok etmeyi önüne koymuştur."

AHMET ALTAN MEYDAN OKUMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda Siirt'te 4 kadını öldüren PKK'ya "kadın katilleri" manşetini atan Taraf, Karayılan'ın şimşeklerini üzerine çekmişti. Örgütün tepkisine Ahmet Altan'ın cevabı da çok sert olmuştu.

KÜRTLERİN EFENDİSİ MİSİN?

Köşesinde "Sen kim olarak bütün Kürtlere emirler yağdırıp talimatlar veriyorsun, atası mısın, ağası mısın, efendisi misin?" diye sormuştu.

AKILLI YAPAN ELİNDEKİ SİLAH MI?

"Bize akıl öğretmeyin" diyen Karayılan'a Altan, bugünkü köşesinden sert sözlerle cevap vermiş sözünü sakınmamıştı:

“Bize akıl öğretmeyin” diyorsun, arkasından maşallah herkese akıl öğretiyorsun, bütün Kürt halkına, bütün Kürt Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kürdistan’daki bütün barolara, medyaya ve tabii Taraf Gazetesi’ne.

Seni bizim hepimizden daha “akıllı” yapan şey ne? Kimse sana ve arkadaşlarına akıl öğretmeyecek ama sen hepimize akıl öğreteceksin, bu ayrıcalığı neye borçlusun?

Yoksa seni hepimizden akıllı yapan elindeki silah mı? Bir keresinde övünerek söylemiştin ya, “24 saat içinde istediğimiz herkesi öldürtürüz” diye, bu mu seni hepimizden akıllı kılan?

Sen “Hepiniz susun, sadece ben konuşacağım, ben akıllıyım” diyeceksin, biz de “Aman susalım yoksa bizi sokak ortasında öldürürler” deyip susacağız, sen de böylece herkesten akıllı olacaksın, öyle mi?"