BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  GÜNCEL

Son Hava Durumu - Okulları tatil ettirecek kar

Bugün hava durumu daha da kötüleşecek. İstanbul ve Ankara 'da okulları tatil ettiren kar yağışı sürecek. Hava raporuna göre Bursa , Balıkesir , Konya ve Kocaeli de yoğun kar var.

Abone ol

Son hava durumu tahminlerine göre bugün kar yağışı 41 ilde kuvvetini artırarak devam edecek. İstanbul 'da kar yağışı öğlene kadar etkili olacak. Ankara 'da ise kar yarına kadar etkisini sürdürecek. Bursa , Konya , Kocaeli , Balıkesir , Eskişehir , Kütahya , Manisa , Denizli , Afyonkarahisar , Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin yarısında kar yağışı hayatı felç edecek. İşte son hava durumu tahminiyle kar yağışı için uyarı verilen illerin tam listesi.
son-hava-durumu---okullari-tatil-ettirecek-kar-.jpg
Meteoroloji yayınladığı alarmla 41 ilde yoğun kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Son hava durumu tahminine göre 11 Şubat çarşamba günü bu illerde kar yağışı etkisini artıracak ve zaman zaman çok kuvvetli olacak.

11 ŞUBAT HAVA DURUMU BU İLLER DİKKAT!
11-şubat-hava-durumu.jpg
Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası , Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri , Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman , Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde , Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde , Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda 20 santime yakın kar bırakacak yoğun yağışlar görülecek.


11 ŞUBAT ÇARŞAMBA HARİTALI HAVA DURUMU
11-şubat-çarşamba-günü-hava-durumu.20150211083531.jpg
Meteorolojinin 'yoğun kar' yağışı uyarısı verdiği alarmda 11 Şubat saat 21.00'dan itibaren kar yağışının etkisinin azalacağı bilgisi yer alıyor. Kar yağışı perşembe günü bir çok ilde sulu kara dönüşerek bitecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE KADAR SÜRECEK?
istanbul-11-şubat-hava-durumu.jpg
İSTANBUL 'da okulları tatil ettiren kar sonrası yapılan son hava durumu tahminlerine göre aralıklarla süren kar yağışının, öğle saatlerinden sonra kuvvetlenerek akşam saatlerine kadar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, bugün öğleden sonra saatte 80 kilometre hızla esecek rüzgarla yer yer fırtına şeklinde görülecek. 

Anadolu Yakası'nda kuvvetli olmak üzere kent genelinde aralıklarla sürecek kar yağışı, akşama kadar devam edecek. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 15-20 santimetre arasında olması beklenirken, sahil bölgelerinde 5 santimetreye kadar kar görülebilecek. İstanbul 'da hava sıcaklığı bugün 2 derece civarında olacak. Kar lastiği olmayan araçların İstanbul 'da bugün trafiğe çıkmamaları öneriliyor.

ANKARA HAVA DURUMU OKULLAR TATİL
ankara-hava-durumu-okullar-tatill.jpg
ANKARA 'da okulları tatil ettiren kar yağışı bugün daha da kuvvetlenecek. Ankara Valiliği yoğun kar yağışı sebebiyle okulları tatil ederken kamu kurumlarında da engelli ve hamilelere izin verdi.

BURSA HAVA DURUMU OKULLAR TATİL Mİ?
BURSA Valiliği okulları bugün için tatil etmedi. Ancak Bursa yoğun kar yağışı altında ve 12 Şubat Perşembe günü için kar tatili kararı alınabilir. Bursa için yapılan son hava durumu tahmini kar yağışının daha da kuvvetleneceği yönünde oldu.
bursa-hava-durumu-okullar-tatil-mi.20150211084346.jpg
Bursa'da, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yapılması planlanan teleferik ile bazı deniz uçağı seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün teleferik seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği'nden yapılan açıklamada da 08.00 Haliç-Gemlik, 08.35 Gemlik-Haliç, 09.15 Haliç-Gemlik ve Haliç-Bandırma, 10.20 Bandırma-Haliç ile 10.45 Gemlik-Haliç seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

METEOROLOJİDEN DON UYARISI
Bu gece saatlerinden, 13.02.2015 Cuma günü sabah saatlerine kadar zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

İL İL YURTTA KIŞ - SON DURUM
Kahramanmaraş-Kayseri karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Kent merkezi çıkışı ile Tekir Mahallesi girişinde konuşlanan trafik ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Kayseri yolunu kullanmak isteyen araçları geri çeviriyor. Sürücüler, güzergahtaki akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesislerinde yolun açılmasını bekliyor. 

Bekleyişini sürdüren bazı sürücülerin araçlarına zincir taktıkları görüldü. Karayolları ekipleri de yolu ulaşıma açmak için kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

AFYONKARAHİSAR 'DA YOLDA KALDILAR
Afyonkarahisar'da kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı.

Kar nedeniyle Afyonkarahisar-Antalya ve Afyonkarahisar-Kütahya karayolunun çift yönlü ulaşıma kapatılması, Afyonkarahisar'ı İzmir ve Ankara'ya bağlayan karayollarında da kazalar sonucu trafiğin aksamasıyla çok sayıda kişi araçlarında mahsur kaldı. 

Dinlenme tesisleri ya da otellere ulaşamayan vatandaşlardan gelen talep üzerine Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Operasyon Merkezi'ndeki ekipler, hazırladıkları kumanyalarla belirlenen bölgelere gitti.

Afyonkarahisar-İzmir karayolu 40. kilometresinde mahsur kalan vatandaşlara, AKUT tarafından yiyecek, içecek ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı.

KÜTAHYA - AFYON YOLU KAPANDI
Kütahya'da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kenti Afyonkarahisar ve Antalya'ya bağlayan karayolu ulaşıma kapandı.

Trafik ekipleri kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle Kütahya'dan Afyonkarahisar yönüne giden sürücüleri Zafertepe Kavşağı'ndan geri çevriliyor.

Bu arada, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 35. kilometresinde iki tır ve bir otobüsün karıştığı zincirleme trafik kazasının meydana geldiği bildirildi.

Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açmak amacıyla tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

DENİZLİ YOLDA KALDI
Denizli'de, akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kapanan Denizli-Antalya karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başladı.

Kent genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisinde tipiye dönüştü. Sürücüler, tipi nedeniyle zaman zaman ilerlemekte zorluk çekti.

Trafik polisleri Kelleci Kardeşler mevkisinde, araçları durdurarak zincir ve kar lastiği kontrolü yaptı, zincirsiz ve yüklü araçların geçişine izin vermedi. Yol kenarında uzun araç kuyruğu oluştu.