BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

Son deprem Manisa Saruhanlı'da! İzmir'de de hissedildi

MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde Richter ölçeğine göre, 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de de hafif hissedildi.

Abone ol

MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde Richter ölçeğine göre, 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de de hafif hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, bugün saat 11.56'da Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 14.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'de de hafif şekilde hissedildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK
Manisa
İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 4,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralının olmadığını ifade etti.

Şen, saat 11.56'da merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 4,4 büyüklüğündeki sarsıntının kent genelinde hissedildiğini, deprem hisedilir his edilmez ekiplerin bölgedeki tüm kırsal ve merkez muhtarlraı ile irtibata geçtiklerini söyledi.

Deprem sonrası tüm ekiplerin merkez ve ilçelerde çalışmalara başladığını belirten Şen şöyle konuştu:

"Gelen ilk bilgilere göre can kaybı ya da yaralının bulunmuyor. Öncelikle daha önceki depremlerde maddi hasarların meydana geldiği Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi ve çevresindeki kırsal mahallelerimizle irtibata geçtik. Oralarda depremin his edilmediği bildirildi." dedi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, şuana kadar kendilerine iletilen herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirterek "Saruhan merkezli AFAD bilgilerine göre 4.4 olarak bildirilen deprem çok kısa his edilmiş. Ama çok şükür herhangi bir olumsuzluk yok." dedi.

EN FAZLA ŞEHZADELER İLÇESİNDE HİSSEDİLDİ
Depremin en fazla his edildiği Şehzadeler ilçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, Saruhanlı merkezde meydana gelen depremin Şehzadeler ilçesinde his edildiğini belirtti.

Depremin his edildiği mahallelerde AFAD ve muhtarlardan alınan ilk bilgilere göre herhangi bir sıkıntı olmadığını aktaran Çorumluğlu "Şuan için bir şey yok. Kırsaldaki binaların kerpiç olmasından dolayı vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulunduk. Evinde hasar olanların bildirilmesini ve dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz." diye konuştu.