BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  DÜNYA

Somali'deki terör saldırısında 90 ölü! Aralarında Türk mühendisler de var

Dünyayı sarsan terör saldırısı haberi Somali'nin başkenti Mogadişu'dan geldi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 90 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenler arasında Türk mühendisler de yer alıyor.

Abone ol

Afrika ülkelerinden Somali'nin başkenti Mogadişu'da Maliye Bakanlığı yakınlarında korkunç bir patlama meydana geldi.

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 90 kişinin hayatını kaybettiği 60 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Somali'deki patlamada ölen iki Türk'ün Denizli'deki evlerinde yas

SOMALİ'de bombalı araçla düzenlenen saldırıda, hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının, buradaki yol yapım inşaatında çalışan Denizlili Mehmet Kaplan ile Mustafa Yalman olduğu bildirildi. Kaplan ve Yalman'ın ailelerine acı haber ulaştı.

Hayatını kaybeden Türklerin, bölgede yol yapım çalışmasını yürüten firmada görevli Mehmet Kaplan ve Mustafa Yalman olduğu bildirildi. İş makinesi olarak şantiyede çalışan Kaplan ve Yalman'ın Denizli'deki ailelerine acı haber ulaştı. Mehmet Kaplan ve Mustafa Kaplan'ın öldüğünü öğrenen yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Somali Büyükelçisi: 2 Türk vatandaşımızı kaybettik

Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, " terör saldırısında 80 ölünün olduğunu ve ölenler arasında 2 Türk vatandaşın yer aldığını açıkladı. Türk vatandaşların orada mühendislik yaptıkları öğrenildi.

17 polis hayatını kaybetti

Hayatını kaybedenler arasında 17 polisin yanı sıra üniversite öğrencilerin de olduğu kaydedildi.

Türkiye'den uçak ambulansı talep edildi

Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, Türkiye'den yaralanan Türk vatandaşları için uçak ambulansı istediklerini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu: Şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, alçak terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Türkiye olarak saldırıyı şiddetli bir şekilde lanetliyoruz' ifadelerini kullandı.