BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  DÜNYA

Somalide cami baskını

Etiyopya birlikleri, somali'de cami bastı. Çatışmalar sırasında camide çok sayıda sivil öldürüldü.

Abone ol

Somali'nin başkenti Mogadişu'dan gelen haberlere göre, Etiyopya birlikleri isyancılarla yoğun çatışmalar sonrası çok sayıda sivilin bulunduğu bir camiyi kontrol altına aldı.

Çatışmalar sırasında camide çok sayıda sivilin öldürüldüğü diğerlerinin ise rızaları dışında Etiyopyalılarca tutuldukları belirtiliyor. Cami çatışmalara dahil olmayan Sufi bir mezhebe ait.

ÖLENLERİN SAYISI 81'E YÜKSELDİ

Mogadişu'nun kuzeybatısında Etiyopya askerleriyle Somali isyancı güçleri arasında son iki gündür devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısı 81'e yükseldi.

BBC'nin bölgedeki muhabiri, Etiyopya güçlerine bağlı tankların sokaklarda devriye gezdiğine ve cesetlerin toplanmadığına dikkat çekiyor.

HÜKÜMET ÜZGÜN!

Somali'deki bir insan hakları örgütünün morg ve hastane kaynaklarına dayanarak yaptığı açıklamada, 119 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Başbakan Nur Hasan Hüseyin de dün düzenlediği basın toplantısında, hükümetin son çatışmalardaki sivil kayıplar nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.
Diktatör Muhammed Siad Barre'nin 1991'de devrilmesinden sonra ülkede etkin bir hükümet kurulamadı.

HALK KENTİ TERKETTİ

Somali'de, hükümete karşı birleşen isyancı gruplarla, geçiş hükümeti arasındaki çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler'in verilerine göre çatışmaların başlamaından bu yana, Mogadişu nüfusunun yarıdan fazlası kenti terketti.