BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.442,73
HABER /  GÜNCEL

Soma kazasında 5 ölü, 11 yaralı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Zonguldak’tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin ve 300 kilogram ekipmanın bölgey...

Abone ol

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Zonguldak’tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin ve 300 kilogram ekipmanın bölgeye getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığından temin edilen uçağın Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan havalandığını bildirdi.
AFAD’dan yapılan açıklamada, Soma’da özel bir firmaya ait kömür madeninde yaşanan yangın sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarını yerinden takip etmek amacıyla AFAD Başkanı Fuat Oktay’ın ilk uçakla olay yerine hareket ettiği ifade edildi.
Maden kazası sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmaları kapsamında Başbakanlık AFAD Koordinasyonu’nda İzmir’den 1 ambulans helikopter, İzmir İl AFAD Afet ve Acil Durum Birlik Müdürlüğü, Manisa İl AFAD ile Balıkesir İl AFAD Müdürlüklerine bağlı ekiplerin 4 araç ve 22 personelle olay yerine sevk edildiğine işaret edilen açıklamada, İzmir İl AFAD Müdürlüğünce bölgeye 1 lojistik çadır ve kurulum için ekip gönderileceği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Zonguldak’tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin ve 300 kilogram ekipmanın bölgeye getirilmesi için yine Başbakanlık AFAD koordinasyonuyla Genelkurmay Başkanlığından temin edilen uçak saat 20.00 itibariyle Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan önce Çaycuma sonrasında da Balıkesir’e gitmek üzere havalanmıştır. Arama kurtarma ekip ve ekipmanlarının Balıkesir’den bölgeye helikopterle sevk edilmesi planlanmaktadır. Gelişmeler Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.
(İHA)