BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL

Devlet tüm imkanlarıyla Soma’da

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden yangıyla ilgili, “Ocakta mahsur kalan işçi kardeşlerim...

Abone ol

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden yangıyla ilgili, “Ocakta mahsur kalan işçi kardeşlerimizin sayısıyla ilgili verilecek rakamlar yanıltıcı olur. Devletimiz tüm imkanlarıyla oradadır” dedi.
Soma’da özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen üzücü hadiseden sonra “Devletimiz tüm imkanları ile seferber olmuş durumdadır” diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Manisa Milletvekilleri olarak durum hakkında dakika dakika gelişmelerle ilgili takibatımızı ve müdahalemizi sürdürüyoruz. Vardiya değişim zamanı olduğu için mahsur kalan işçiler ile ilgili tam sayı bilinemiyor. Patlamadan dolayı, yangın ve göçük oluşmuş. Yangından dolayı işçi kardeşlerimizde zehirlenme vakası yaşanmış ama şu an içeriye zehirlenmeyi önleme amacıyla temiz hava veriliyor. Yangının söndürülmesine çalışıyoruz. Tahminim 1-2 saat içinde yangını söndürmüş olacağız. Yangını söndürebilirsek madende mahsur kalan işçilerimize ulaşabileceğiz. Şu an itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Soma’ya ulaşmak üzere. Soma Kaymakamımız ise bizzat olay yerinde kurtarma çalışmalarına müdahil olmuş durumda. Öncelikli hedefimiz İşçi kardeşlerimize ulaşılarak sağ salim kurtulmaları. Ocakta mahsur kalan işçi kardeşlerimizin sayısıyla ilgili verilecek rakamlar yanıltıcı olur. Devletimiz tüm imkanlarıyla oradadır. Çıkan yangın ve göçükle ilgili İzmir Teftiş Grup Başkanlığından 3 iş müfettiş inceleme yapmak üzere görevlendirilmiş durumda. Trafo nasıl patladı, uzmanlar gelecek tespitlerini yapacak. Müfettişlerin tutanağından sonra ortaya çıkacak. Bugün bir trafo patladı. Tam vardiya dönüşündeyken, henüz net rakamı tespit edemedik. Ne kadar ölü var şu an bunu söylemek yanıltıcı olur. Yaralı olanlar hastaneye götürülüyor. Ölen işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)