BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Soma için saygı uçuşu

Soma’daki maden kazası nedeniyle iptal edilen 3.Uluslararası THK-Corendon Jet Festivali için Antalya’ya gelen yerli ve Avrupalı pilotlar, So...

Abone ol

Soma’daki maden kazası nedeniyle iptal edilen 3.Uluslararası THK-Corendon Jet Festivali için Antalya’ya gelen yerli ve Avrupalı pilotlar, Soma’yı anmak için saygı uçuşu düzenledi.
Bu yıl 18 Mayıs’ta Antalya’da düzenlenmesi planlanan 3. Uluslararası THK-Corendon Jet Festivali için Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Antalya’ya gelen 28 jet motorlu model uçak pilotu, Karain Havaalanı’nda toplanarak Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar için saygı uçuşu gerçekleştirdi.
Görünümleri ve jet motorlarıyla havada asıllarını aratmayan model uçaklarına taktıkları siyah kurdele ve "Kalbimiz Soma’da" pankartlarıyla Antalya semalarında uçan uçakların pilotları, kazadan duydukları derin üzüntüyü dile getirirken, bir daha böyle bir büyük acı yaşanmamasını temenni etti, Soma pankartlarıyla poz verdiler.
Organizasyonun iptaline rağmen Türkiye’de bulunmak ve Antalya’yı tanımaktan mutlu olduklarını belirten Avrupalı pilotlar seneye 4’üncüsü düzenlenecek Türkiye’nin en kapsamlı havacılık festivali Jetfest’e katılmak için şimdiden başvurularını yaparak ülkelerine dönmek üzere Antalya’dan ayrıldılar.
THK-Corendon jet motorlu model uçak festivali Türk Hava Kurumu tarafından Corendon Airlines sponsorluğu ile 2012 yılında Antalya’da düzenlenmeye başladı. Türkiye’nin en kapsamlı sportif havacılık etkinliği olarak dikkat çekerken, sportif havacılığın herkes için ulaşılabilir hale gelmesi amacıyla düzenlenen Jetfest’te her geçen gün popülaritesi artan jet motorlu model uçakların yanı sıra gökyüzünde farklı hava araçlarının ve paraşütçülerin heyecan ve adrenalin dolu akrobasi oyunları da sergileniyor.
Geçen yıllarda balon, akrobasi uçuşları, mikro light, paraglider, mosquito, paraşüt ve wingsuit atlayışı gibi nefes kesen birçok gösterinin yer aldığı festivalin bu yıl Antalya Karain Havaalanında gerçekleşmesi planlanan 3’üncüsü, Türk Hava Kurumu ve Corendon Airlines yetkilileri tarafından Soma’da yaşanan elim kazanın neden olduğu derin üzüntü sebebiyle iptal edildi.
(İHA)