BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Soma düzenlemesi Torba'ya giriyor

Köşk seçimlerinden önce Soma düzenlemesinin Torba'ya girmesi için Erdoğan talimatı verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, ekonomi kurmaylarıyla 6.5 saatlik zirve yaptı. Taşeron düzenlemesi hızla Meclis'e gelecek. Torba yasanın da Köşk seçimlerinden önce çıkarılması benimsendi.

TALİMAT BAŞBAKAN'DAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bürokratları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a torba yasa tasarısı ve Soma düzenlemeleri hakkında bilgi verdi. Edinilen bilgiye göre; Başbakan Erdoğan, "Soma düzenlemelerine öncelik verelim" dedi.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Bağ-Kur borçlusundan derece bekleyen memura, çocuk desteğinden iş ve meslek danışmanının düşük maaşına kadar milyonlarca işçi, memur, esnafı ilgilendiren torba yasanın da Köşk seçimlerinden önce çıkarılması benimsendi. Çalışma yaşamını yakından ilgilendiren 50'yi aşkın maddeyi içeren taslakla genel sağlık sigortası prim borçları da siliniyor. Yine aynı pakette, prim, vergi, su, elektrik başta olmak üzere devlet alacaklarının yeniden yapılandırılması da öngörülüyor. Yine aynı pakette kamu bankalarına faizsiz bankacılık izni verilmesi, VakıfBank hisselerinin Hazine'ye devri başlıkları da yer alıyor.

.