BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Sol Eceviti anarken de ikiye bölündü

Ecevit ölümünün üçüncü yılında yine solun kronik hastalığı bölünme ile anılacak. Ecevit için yarın iki ayrı tören yapılıyor.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ölümünün üçüncü yıldönümünde yapılacak törenler solun nasıl bölündüğünü bir kez daha ortaya koydu. Yarın Ecevit'i anmak için iki ayrı tören yapılacak. İlginç olan ise törenlere katılacak isimlerin aynı olması.

DSP’NİN PROGRAMI
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Onursal Genel Başkanları Bülent Ecevit için saat 10.00’da parti yöneticileri ve partililerle birlikte Devlet Mezarlığı’na gidecek. Burada Ecevit’in mezarı başında bir anma töreni yapılacak.

DSP aynı gün Ecevit için bir anma toplantısı yapıyor. Yarın saat 14.00’de Bilkent Otel’de yapılacak anma toplantısında DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi’nin yöneteceği bir panel yapılacak. Açılış konuşmasını DSP Genel Başkanı Masum Türker’in yapacağı panelde, Fikret Bila, Orhan Birgit, Yılmaz Büyükerşen, Altan Öymen, Hikmet Sami Türk bulunacak.

RAHŞAN ECEVİT’İN PROGRAMI
Eski Başbakan Ecevit’in ölüm yıldönümünde DSP’den sert eleştirilerle ayrılan Rahşan Ecevit’te ayrı bir program düzenliyor. Rahşan Ecevit yakın çalışma arkadaşları ile saat 12.00’de Devlet Mezarlığı’nda Ecevit’in kabrini ziyaret edecek. Rahşan Ecevit bu törenle üç yılın ardından ilk kez eşinin kabrini ziyaret etmiş olacak.

KONUŞMACILAR HANGİSİNE GİDECEK
Rahşan Ecevit’in yapacağı ikinci program ise DSP ile aynı saatte Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde olacak. Burada Ecevit Fotoğrafları Sergisi açılacak. Ardından tıpkı DSP’nin yapacağı gibi bir anma toplantısı düzenlenecek. İlginç olan ise aynı saatte DSP’deki toplantıya katılacak iki ismin Rahşan Ecevit’in düzenlediği programa da katılıyor görünmesi. Bu isimler Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk. Rahşan Ecevit’in düzenlediği anma programa ayrıca Hulki Cevizoğlu, KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Gazeteci Yazar Oktay Ekşi ile Doğan Hızlan, tarihçi İlber Ortaylı'nın katılacağı bilgisi edinildi.