BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL

Şok iddia! Türk helikopterine ateş açıldı

Yunan basını Kara Ada üzerinde alçak uçuş yaptığı ifade edilen bir Türk helikopterine Yunan askeri tarafından ateş açıldığını iddia etti. Başbakanlık kaynakları iddiayı yalanladı...

Abone ol

Yunanistan basını Doğu Akdeniz'deki Kızılhisar adasının batısında bulunan Ro Adası (Kara Ada) üzerinde alçaktan uçan Türk helikopterine Yunan askerinin uyarı ateşi açtığını duyurdu. Başbakanlık kaynakları ise Yunan basının bu iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Sputnik'in Ekatimerini gazetesinden aktardığına göre Türkiye'ye ait bir helikopter Yunanistan'ın kontrolünde bulunan Ro Adası (Kara Ada) üzerinde alçaktan uçtu. SKAI televizyonu Türk helikopterine izli mermilerle uyarı ateşi açıldığını duyurdu.

Ateşin ardından helikopterin bölgeden ayrıldığı kaydedildi. Ancak yerel saatle  dün 23. 30'da yaşanan olayda helikopterin Türk ordusuna ait olup olmadığının tespit edilmediği de aktarıldı.

Ancak yerel saatle dün 23. 30'da yaşanan olayda helikopterin Türk ordusuna ait olup olmadığının tespit edilmediği de aktarıldı.

Ekatimerini'nin aktardığına göre Yunanistan Savunma Bakanlığı'ndan kaynaklar helikoptere angajman kuralları çerçevesinde yanıt verildiğini söyledi.

YUNANİSTAN: OLAYI ÇOK ÖNEMLİ SAYMIYORUZ

Yunan başbakanlık kaynakları, “Olayı çok önemli saymıyoruz. Türk helikopteri, Yunan hava sahasını ihlal etmedi. Türk helikopteri ışıklarını söndürüp, Yunan hava sahası sınırlarında uçtu. Biz de uyarmak için hareket ettik ve olay öylece sona erdi" şeklinde açıklama yaptı.