BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.385,04
HABER /  GÜNCEL

Şoförün dikkati 47 can kurtardı

Bolu Dağkent'te yolcu otobüsü seyir halindeyken alev aldı. Yangın söndürme tüplerinin işe yaramadığı anda, 47 yolcuyu diri diri yanmaktan otobüs şoförü kurtardı.

Abone ol

Bolu'da seyir halindeyken motor bölümünden alevlerin çıktığını farkederek otobüsü yol kenarına çeken şoför, 47 yolcuyu diri diri yanmaktan son anda kurtardı.

Dün Yozgat'tan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünün motor bölümünde, Bolu Dağkent Mevkii'nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Şoför Nuri Kahraman, alevleri farkederek otobüsü hemen yol kenarına park eti. Kapıları açan Kahraman, 47 yolcunun bir an önce otobüsü terk etmesini istedi.

Yolcular panik içinde kendilerini dışarı atarken itfaiyeye de haber veren Kahraman ile ikinci şoför ve muavin yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştı.

Tüpler işe yaramadı

Ancak 3 yangın söndürme tüpü, alevleri söndürmede yeterli olmadı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekibi de yangına müdahale etti. İtfaiyenin çalışması alevler söndürülürken, büyük bölümü yanan otobüs kullanılamaz hale geldi. Yolcular, daha sonra başka bir otobüsle yollarına devam etti.

Kaynak: