BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

Soçi zirvesinde PYD olacak mı? Dışişleri'nden flaş açıklama

Dünya ülkelerinin yakından takip ettiği Soçi Zirvesi'ne PYD katılacak mı sorusuna yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Dışişleri Kaynakları Soçi toplantısında terör örgütü PYD'nin olmayacağını açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, Suriye’deki gelişmelere ilişkin olarak basın mensuplarını bilgilendirdi.Türkiye’nin pozisyonunu ve bundan sonra atacağı adımları anlatıldı.

Milli Diyalog Konferansı’nın tarihi noktasında Rus basını Şubat dedi ancak resmî ağızlardan bize yansıyan kongrenin tarihinin henüz kararlaştırılmadığıdır.

SURİYELİ KÜRTLER ADINA KATILIM OLABİLİR

Suriyeli Kürt’lerin Suriye’nin geleceğine yönelik her siyasi girişimde yeri olmalı. Soçi’de de Suriyeli Kürtlerin meşru beklentilerini yansıtabilecek olanların katılmasında bir beis olmayacak.

ABD VERİLEN SÖZLERİ YERİNE GETİRMEDİ

(PYD/YPG’ye silah sevkiyatı) ABD yönetiminin ahenkli olarak davranmadığı bir gerçektir. Önceki yönetim döneminde de taahhütler verilmiş ve teknik düzeyde gerçekleştirilmemişti.

ABD'NİN VERDİĞİ YANIT BİZİ TATMİN ETMİYOR

ABD ile siyasi ve teknik düzeyde PYD/YPG’ye silah verilmesi. Kafamızdaki takvim geçici iş birliği ne demek? Bu soruya verilen yanıt bizi tatmin etmekten çok uzak. DEAŞ terör örgütünün gerilediğini söylüyorsunuz diyoruz. Amerika ile temaslar her düzeyde devam ediyor-PYD'ye Silahlar konusunda bilgi paylaşımı oluyor ama arzuladığımız çerçevede değil.

Putin'in Soçi'de Erdoğan'ın sandalyesini düşürdüğü anlar

Soçi'den dünyayı çatlatan kare! Erdoğan Putin Ruhani...