BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  GÜNCEL

Eski askeri hakimlerin yargılandığı FETÖ davasında 9 tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik hazırlanan "Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi"nde adı geçen 31 eski askeri hakim ve savcının yargılandığı davaya devam edildi.

Abone ol

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik hazırlanan "Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi"nde adı geçen 31 eski askeri hakim ve savcının yargılandığı davada, tutuklu yargılanan 9 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıkların tahliyeye yönelik beyanlarının alınmasıyla devam edilen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanıklar Veli İnan ve Yunus Emre Taşova, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini beyan ederek, tahliyelerini istedi. 

Tutuksuz sanıkların da mahkeme heyetine taleplerini iletmesinin ardından ara karar için savcıdan görüşü soruldu.

Savcı, tutuklu yargılanan 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini istedi.

9 SANIĞA TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyeti, davaya müşteki olarak katılma talebinde bulunan emekli Albay Mehmet Bilgin Sümer'in "suçtan doğrudan zarar görmediği" gerekçesiyle talebinin reddine, bazı sanıklar yönünden dinlenilmesi istenen tanıkların gelecek celse dinlenilmesi için gerekli yazışmaların yapılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıklar Cemal Yurtseven, Fatih Bağlan, Emin Veli İnan, Yunus Emre Taşova, Uğur Gültekin, Ramazan Aktaş, Gültekin Özdemir, Uğur Tural ve Gani Çetintaş'ın da sağlık sorunları ve mevcut delil durumu gereği adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kararın ardından dava kapsamındaki tutuklu sanık sayısı 5'e düştü.