BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Skibbe bindiği dalı kesti!

Eskişehirspor-Trabzonspor maçınını zevksiz kılan faktörlerin başında Skibbe'nin oyuncu tercihleri vardı.

Abone ol

Eskişehirspor-Trabzonspor gerek takımların oyuncu kalitesi, gerekse Skibbe ve Şenol Güneş'in oyuna hücum üzerinden bakmayı seven tarzları sebebiyle, bu haftanın seyir zevki açısından en çok vadeden maçlarından biriydi. Oysa beklentinin aksine maç çok temposuz ve durağan geçti. Öyle ki, ilk devrede sahadaki 22 oyuncu arasından koşu mesafesi 5 km'yi geçen bir tek Halil Altıntop vardı.

Maçı zevksizliğe iten faktörlerin başında Skibbe'nin oyuncu tercihleri var. Orta sahada yaratıcılık yoksunu Veysel-Sezgin-Alper üçlüsü, ileride yeteneği düşük Erkan-Kamara-Serdar'dan oluşan forvet hattı Eskişehir'in hücumdaki kapasitesini daha baştan düşürdü. Dede ve Koray'ın bilinen karakterlerinin aksine bekteki defansif anlayışları, Alper ve Kamara arasındaki mesafenin çok uzun olması o sınırlı kapasiteyi de sıfırladı.

Trabzon sadece hücum kapasitesi değil atletizmi ve çabukluğu da düşük böyle bir rakip karşısında Burak ve Volkan üzerinden dikine, hızlı oynayarak etkili olmaktansa, orta sahada ağır aksak pas yapmayı denedi. Pas futboluna yatkınlığı sıfır olan Volkan Şen ve sol kenarda oynama alışkanlığı olmayan Halil bu oyunda silik kaldılar. Halil'in solda oynaması Celustka'nın da verimini düşürdü. Burak'ın topsuz koşuları da Eskişehir savunmasını derin kurup, takım olarak topun arkasına geçtiği için etkili olamadı.

ÖZEL BİRİ: BURAK!

Koca ilk yarıda heyecanlandıran tek bir pozisyon olmadı. Ne Trabzonspor ne de Eskişehir ikinci yarıya farklı anlayışla çıktılar. Tek fark Burak Yılmaz'ın iki dakikada attığı iki güzel goldü. Türkiye'nin şu an için en özel forveti yine bir deplasmana daha bireysel becerisiyle damgasını vurdu. Skibbe iş işten geçtikten sonra Boyd ve Burhan Eşer'i sahaya sürüp maçı riske etse de Trabzonspor topa sahip olarak skoru çok rahat korumayı başardı. Birçok kontratak fırsatını da değerlendiremediği maçı 2-0 kazandı.

Futbolda suçlu değil ama hatalı her zaman olur. Hafta içi Devler Ligi maçı oynayıp, dar bir rotasyonla Türkiye'nin en zor deplasmanlarından birine gelen Trabzon karşısında bu kadar vasıfsız bir takım çıkarmak doğru değildi. Skibbe düşük tempolu takımla rakibinin işini kolaylaştırdı ve Pele, Boyd, Tello, Burhan gibi oyuncuları yanında oturtarak bindiği dalı kesti.