BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Skandal sözlerin ardından CHP'li vekil için flaş karar!

CHP'li Hüsnü Bozkurt'un 16 Nisan referandumuna ilişkin tehdit içeren sözleri için başsavcılık harekete geçti.

Abone ol

Referandumdan istedikleri sonucun çıkmaması halinde bunun bedelini ödeteceklerini söyleyen CHP'li vekil hakkında soruşturma başlatıldı. CHP'li Hüsnü Bozkurt'un katıldığı programda söylediği sözler olay olmuştu.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı.

'Evet'çileri tehdit eden CHP'li vekilden yeni şok açıklama

HÜSEYİN BOZKURT NE DEMİŞTİ?

Katıldığı programda 16 Nisan'daki referandumda yüzde 65 'hayır' oyu çıkacağını ileri süren Bozkurt, istedikleri sonucun çıkmaması halinde bunun bedelini ödeteceklerini söyledi. İşte Bozkurt'un o tepkilere neden olan sözleri:

"Diyelimki "Evet" çıktı kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye Sakarya'ya Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz."