BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  DÜNYA

Skandal iddia! Paris saldırısını Rusya biliyor muydu?

Paris'de onlarca masum insanın öldürülmesine neden olan Paris katliamıyla ilgili şoke edecek bir gerçek ortaya çıktı. Meğer Rusya'nın saldırıdan haberi varmış...

Abone ol

Rus ajan, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen kanlı terör saldırısından Moskova'nın haberdar olduğunu itiraf etti.

Star gazetesinden Saadet Oruç bugünkü köşe yazısında çarpıcı bir Moskova iddiasını paylaştı. Oruç yazısında, Moskova’nın sadece Paris’te değil, Londra’da düzenlenen terör saldırılarından da aynı şekilde haberdar olduğu Rus ajanın itirafları arasında yer aldığını belirtti. İşte Rus ajanın ifadelerini dayanan o yazı;

UKRAYNA BİLGİLERİ KONTROL ETTİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da TSN adlı TV programında Andriy Tsaplienko imzasıyla yayınlanan itirafçı bir Rus güvenlik yetkilisinin beyanları önemli. Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen Rus Federal Security Service (Federal Güvenlik Servisi) eski üyesi ajanın takma adını “Yevgeniy” olarak veren Ukrayna TV’si yetkilileri, verilen beyanları farklı şekillerde kontrol da etmişler.

AJANIN ANLATTIĞI HERŞEY DOĞRU

Ve anlattığı her şeyin doğruyu yansıttığı belirtiliyor. Buna göre, başta Paris saldırıları olmak üzere Avrupa’da yaşanan ve İslami kavramları kullandığını iddia ederek terörist saldırılar düzenleyen örgütlerin içine sızan ve para ile imkân sağlayarak kendi adına bazı unsurları devşiren Rusya, bu bağlantıları aracılığıyla saldırı hazırlıklarından haberdardı.

SADECE PARİS'İ DEĞİL LONDRA'YI DA BİLİYORDU

Moskova’nın sadece Paris’te değil, Londra’da düzenlenen terör saldırılarından da aynı şekilde haberdar olduğu da Rus ajanın itirafları arasında yer alıyor. İçine sızdıkları terörist gruplara finansal destek de sağlayan Rus gizli servis üyeleri, bu şekilde itibarlarını da yükselterek, örgüt hiyerarşisinde yükselmeyi başarıyorlar.

HAYATİ DEĞERDE BİLGİLER SUNDU

İtirafçı Rus ajan, Ukrayna’ya hayati değerde bilgiler sunmuş. Memleketine geri dönmesi artık pek mümkün görünmüyor. Son dönemde, irili ufaklı basın yayın organlarında ufak ufak yer almaya başlayan Rus ajan itiraflarından sadece birisini okudunuz bu yazıda.

TERÖR ÖGÜTLERİNE SIZIP ÖNCEDEN HABER ALIYORLAR

Terörist örgütlere sızıp, yapılacak saldırıları önceden haber alıp, belki de bu saldırılarda tuzu bulunma olasılığına sahip karanlık bir yapı... DAEŞ ile mücadele ediyor görünüp, Suriyeli muhalifleri, özelllikle de Türkmenleri zalimce yok etmeye çalışan kara bir şebeke... Neyse ki, Türkiye’ye karşı karalama çabaları duvara çarpıp dönüyor ve alıcı bulamıyor..."