BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Siz misiniz sigarayı yasaklayan..

Sivas esnafı sigara yasağına tepki olarak siyasetçilerin kahvelerde toplantı düzenlemelerine izin vermeyecek..

Abone ol

SİVAS Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe giren sigara yasağından mağdur olan kahvecilerin mağduriyeti giderilene kadar, siyasetçilerin kahvelerde toplantı yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Radikal'den Halife Yalçınkaya ve Hakan Kaleli'nin haberine göre Beşir Köksal, sigara yasağı ile birlikte ülke genelinde olduğu gibi Sivas’ta da esnafın mağdur olduğunu söyledi. Yasak nedeniyle özellikle kahve ve buna benzer işletmelerin iş yapamaz hale geldiğini belirten Köksal, Türkiye genelinde 150 bin kahve ve çay ocağı bulunduğunu, pek çok işyerinin kapandığını kaydetti. Sigara yasağının etkisini asgariye indirmek ve ortak yol bulunması için gerek hükümet, gerekse de diğer siyasi partiler nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Beşir Köksal, “Esnafın mağduriyetinin giderileceği konusunda bizlere verilen sözlerin takipçiyiz. Sivas Kahveciler Esnaf Odası olarak kahvehanelerimizde seçim propagandası yaptırmama kararı aldık. Kahvehanelerimizi ve çay ocaklarımızı siyasilere kapatmış durumdayız” dedi.

Açıklamanın ardından bu konuda yaptırdıkları afişleri kahvelere asan Beşir Köksal, yeni düzenleme yapılmazsa haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi. 12 yıldır kahve işletmeciliği yapan Kenan Özdemir, karara sonuna kadar destek vereceklerini belirtirken, müşteri emekli 59 yaşındaki Memduh Özkan ise “Evde karım yasak etti, çarşıda da hükümet yasak etti. Nereye gidip sigara içeceğimizi bilemiyorum” diye konuştu.