BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Siz misiniz kralı eleştiren

Fas'ta iki haber dergisinin son sayıları, Kral'a yönelik eleştiriler yüzünden toplatıldı

Abone ol

Fas'ta iki haber dergisinin son sayıları, Kral Muhammed'e yönelik eleştirilerde bulundukları iddiasıyla toplatıldı.

İçişleri Bakanlığı, Tel Quel dergisi ve aynı gruptan Nişan dergilerinin genel yayın yönetmeni Ahmed Reda Benşemsi'nin ifadesinin dün gece geç saatlerde, adliye makamlarının isteği üzerine Kazablanka polisi tarafından alındığını açıkladı.

Nişan dergisinin bir muhabiri, Benşemsi'nin yazısında Kralın nihai gücü elinde tuttuğu sürece gelecek ay yapılacak seçimlerin yararını sorguladığını belirtti. Adının saklı tutulmasını isteyen muhabir, Benşemsi'nin ifadesi alındıktan sonra bu sabah erken saatlerde serbest bırakıldığını söyledi.

Fas Kralı Muhammed, 30 Temmuzda halka hitaben yaptığı yıllık konuşmasında, 7 Eylülde yapılacak seçimlerin demokrasiyi güçlendireceği umudunu dile getirmiş ve seçimlerin geçerliliğini sorgulayanlara karşı çıkacağını söylemişti.
İçişleri Bakanlığı, Nişan dergisinin Hz. Muhammed'i sorgulayan, ayrıca genel ahlaka ve edebe aykırı makaleler de yayımladığını ileri sürdü.

Başbakanlık makamından yapılan açıklamada ise makaleler kastedilerek, başbakanın hukuka, genel ahlaka ve medya ortamının yeniden yapılandırılmasına aykırı bu tür hataları şiddetle kınadığı belirtildi.