BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  POLİTİKA

Siyasi küslük bayram dinlemedi

Birlik beraberlik, kardeşlik mesajı veren siyasiler, rakipleriyle küslüklerini bayramda da sürdürecek

Abone ol

Bayramı birlik ve beraberliğin arttığı kardeşlik ve dostluğun paylaşıldığı bir gün olması dileğiyle kutlayan siyasiler davranışlarıyla ise vatandaşlara kötü örnek oluyor. Yarın siyasi partiler arasında gerçekleşecek bayramlaşma programlarında siyasi partiler rakipleriyle küslüklerini sürdürecek.

Partiler belirledikleri heyetlerle diğer siyasi partileri ziyaret edecek. AK Parti’de bayramlaşma 9.30’da MHP’nin ziyareti ile başlayacak, ziyaretler 15 dakika sürecek. Ardından DSP, CHP, DP, BBP, SP ve son olarak DTP kabul edilecek. Siyasi partilerin ziyaretlerinin ardından partinin genel merkez binasında teşkilat içi bayramlaşma yapılacak.

CHP DTP’YE GİTMEYECEK

CHP’nin bayramlaşma programı kapsamında belirlenen heyet sırasıyla SHP, DSP, AKP, BBP, SP, DP ve MHP’yi ziyaret edecek. CHP’nin bayram programında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da DTP yer almıyor. CHP’de parti içi bayramlaşma Genel Sekreter Önder Sav’ın katılımı ile saat 13.00’te yapılacak.

DTP’DE İKİ PARTİ LİSTE DIŞI

Kurban Bayramı nedeniyle siyasi partiler arasında da bayramlaşma yapılacak. DTP’nin bayramlaşma programında ne MHP ne de CHP var. DTP’nin bayramlaşma programı DP’nin kabulü ile başlayacak. Sırasıyla SHP, AKP, TP, Saadet Partisi ve LDP partisi kabul edilecek. DTP’liler bu kabullerin ardından aynı partilere iade-i ziyaret yapacak.

MHP’DEN DTP’YE ZİYARET YOK

MHP’nin yarın gerçekleşecek bayram ziyaretinde de beklendiği gibi DTP yok. Faruk Bal, Semih Yalçın ve Cumali Durmuş’tan oluşan bir heyet siyasi partileri ziyaret edecek. Partililerle bayramlaşma töreni ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımıyla bayramın ikinci günü parti genel merkezinde, bayramın üçüncü günü de İstanbul Wow Otel’de yapılacak.