BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  POLİTİKA

Şandıra göre açılım eşittir uçurum!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, hükümetin Kürt açılımı ile ülkeyi uçurumun başına getirdiğini savundu

Abone ol

Partisinin Mersin İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreninde konuşan Şandır, İzmir ve Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yaşanan olaylara dikkat çekti. Sorunların etnik kimlik temelinde tanımlanarak çözmek için siyaset üretme sözü verilmesinin ülkeyi ayrıştıracağını ifade eden Şandır, "Bu ayrışma mutlaka cepheleşir, bu cepheleşme de çatışmaya dönüşür. Bugün Türkiye'nin geldiği nokta budur.'' diye konuştu.

MHP olarak her defasında hükümeti uyardıklarını anlatan Şandır, ''Bu ülkenin her alanda birçok sorunları olabilir, bunları aşabilmek için hep birlikte kol kola gireriz. Milletçe fedakarlıksa yaparız, gayretse gösteririz ve bunu aşarız. Ama eğer bu ülkenin birliği parçalanırsa, yani insanlar bir arada duramaz, birlikte sorunları göğüsleyemezse o zaman ayakta durabilmemiz mümkün değil.'' şeklinde konuştu.

Herkesin özgürlük ve hürriyet içinde rahatça yaşadığı bir kent olan İzmir'de bir konvoy çatışmasının Türk-Kürt çatışmasına dönüşüverdiğini anlatan Şandır şöyle devam etti: "İki delikanlının muhtemeledir ki, 'delikanlılık kavgası' Bayramiç'te Türk-Kürt kavgasına dönüşüveriyor. Bütün teşkilata genel başkanımın talimatı olarak ifade ediyorum. Bu çatışmanın Mersin'e taşınmasına engel olmalıyız, en azından tarafı olmamalıyız. Bu çatışmaların Mersin'de olduğunu düşünün. Allah korusun, bizim söylediğimiz yıkım projesi olur. Bu ülke böyle yıkılır. Eskiden bir PKK sorunumuz vardı, devletimiz ise buna karşı mücadele veriyordu. Ama hükümetin başlattığı 'Kürt açılımı', şimdi bu sorunu PKK terör örgütünden alıp, Kürtlerin sorunu haline getirdi."

Hükümet veya hükümetin emriyle devlet görevlilerinin terör örgütü PKK ve onun sözde lideri ile gizli müzakere yaptıklarını iddia eden Şandır, ''Bunu toplumun gözünden saklamaya çalışıyorlar. Eğer PKK ve İmralı ile müzakere etmiyorlarsa, çıksınlar millete bunu anlatsınlar. Öte yandan Kürt açılımının ABD kaynaklı olduğu kesinleşti. Bu nedenle iki de bir ABD'ye gidip hesap veriyorlar.'' ifadesini kullandı.