BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Siyanür değil sabotaj yapıldı iddiası!

Kütahya'da siyanür karıştığı iddia edilen şebeke suyuyla ilgili olarak yeni bir iddia ortaya atıldı

Abone ol

Kütahya'da siyanür karıştığı iddia edilen şebeke suyundan içen 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Eti Gümüş A.Ş.'den 'sabotaj' ve 'suikast' açıklamaları geldi.

Kütahya Eti Gümüş A.Ş. Genel Müdürü Ergün Kılıç, siyanür tehlikesine karşı kapatılan, Dulkadir köyüne içme suyu sağlayan kaynağın vanasının açılmasının 'sabotaj' olduğunu ileri sürdü.

Fabrikanın özelleştirilmesinden önce köye su sağlanan ve zaman zaman açık tutulan hattın iki aydır kapalı olduğunu, buradan köye su verilmediğini belirten Kılıç, "Ortada bir sabotaj var. Dulkadir köyüne giden bir su hattı var. Nasıl olmuşsa biri gitmiş, fabrikanın özelleştirilmesinden bu yana gerektiğinde Dulkadir köyüne su verilen ve iki aydır tamamen kapalı olan hattın vanasını açmış. O hatta bizim içme suyu hattımızın dışında, özelleştirmeden önce devletin yaptığı bir şebeke suyu var. O vanayı kim açmış bilmiyoruz. Oraya gönderdiğimiz bir içme suyu yok. Regülatör suyu ile bir bağlantımız yok. Depolar boş, hiçbir şekilde depoda su yok. Bunlar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tespit edildi. Durup dururken havuzdaki siyanürlü suyu, vanayı açıp köye verir miyiz? Ne olduğunu araştırıyoruz" dedi.

Kılıç, akla hayale gelmeyecek bir durum yaşandığını, bunun bir 'suikast' olduğunu ifade etti. Hem güvenlik güçleri hem de kendilerinin şüphelendikleri kişiler olduğunu dile getiren Kılıç, "Bu suyun kesinlikle Dulkadir'e gitmemesi gerekiyor. Fabrika dışından olması muhtemel kişi veya kişilerce vana açılmış. Bu su, işletme içerisinde kullanılıyordu ve bu olay meydana geldi" diye konuştu. Kütahya merkeze bağlı Gümüş köyü yakınlarında bulunan Eti Gümüş A.Ş ile fabrikaya 3 kilometre uzaklıkta bulunan Dulkadir köyünün içme vanasının açılması sonucu 4 kişi tedavi altına alınmış, 18 hayvan da telef olmuştu.