BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sivil toplumun oyu belli

12 Eylül'de yapılacak referandumda güçlü bir "Evet" diyecekler..

Abone ol
Uşak Sivil Dayanışma Platformu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda güçlü bir "Evet" diyeceğini açıkladı.
 
 
22 Ağustos tarihinde ülkenin önde gelen isimleri ile birlikte Uşak buluşması gerçekleştirileceğini belirten Platform sözcüsü Şanlı Sarıhan, “Referandumda Türkiye’deki vesayetçi rejimin son bulması ve demokrasinin güçlenmesi için evet diyeceğiz”dedi.
 

Uşak Sivil Dayanışma Platformu, Eğitim Bir-Sen Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında 12 Eylül 2010 günü yapılacak referandumda güçlü bir evet diyeceğini açıkladı. AK Parti, Büyük Birlik Partisi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği platform, 22 Ağustos günü ‘Uşak Buluşması’ adı altında bir toplantı düzenleyerek değişiklik paketine neden evet diyeceklerini ortaya koyacak. Düzenlenen basın toplantısında platform adına açıklamayı okuyan Eğitim Bir-Sen Uşak Şube Başkanı Şanlı Sarıhan, “12 Eylül günü güçlü bir Türkiye için güçlü bir evet diyeceğiz”dedi.

Referandumda 'evet' oyu kullananların iktidar partisi yandaşı olarak etiketlenmemesi gerektiğini kaydeden Şanlı Sarıhan, “Sivil Dayanışma Platformu ülkemizdeki demokratikleşme çabalarını katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Şuana kadar İstanbul, Denizli, Bursa, Adana, Van, Kayseri, Malatya, Diyarbakır ve Antalya gibi çeşitli illerde buluşma toplantıları düzenlendi.
 
Platform; Anayasa değişiklik paketi sürecinde 30 bölgede buluşma toplantıları planladı. Bu çerçevede 22 Ağustos 2010 günü ‘Uşak Buluşması’ düzenleyeceğiz. Bu buluşmaya ‘yeter söz milletin’ diyen tüm işadamlarımızı, işçilerimizi, sendikalarımızı, derneklerimizi ve halkımızı davet ediyoruz. Anayasa değişiklik paketinin sadece iktidarın çıkarlarına uygun bir öneri değildir. Bu değişiklikler ve ardından atılacak adımlar milletimizin ortak menfaatine hizmet edecek yapısal düzenlemeleri içermektedir. Muhalefet partileri meseleyi AK Parti yandaşlığı ve AK parti karşıtlığı düzlemine hapsetmek istese de bu değişiklik önerisi, böyle dar bir perspektifle değerlendirilmemelidir. Beklentilerimizi karşılamasa da, referanduma sunulan mevcut anayasa değişikliği paketi incelendiğinde, bu değişiklikle daha demokratik ve özgür bir toplum yapısının hedeflendiği görülmektedir. Bu değişiklikleri, beklentilerimizi karşılayacak yeni anayasanın ilk adımı olarak görmekteyiz. Bu yaklaşımımız, politik tercihimizin bir yansıması asla değildir. Anayasa değişikliğinin bir seçim gibi yansıtılarak, 'evet' diyecek olanların iktidar partisinin yandaşları gibi gösterilmesi de doğru değildir. Bu nedenle 12 Eylül günü çocuk istismarının önüne geçilmesi, darbecilerin hazırladığı Anayasa’nın değişmesi, meclis üzerinde hiçbir vesayetin olmaması, adil bir yargı, toplu sözleşme hakkı, fişlemelerin son bulması, özgürlüklerin önünün açılması ve güçlü bir Türkiye için güçlü bir evet diyeceğiz”dedi