BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sivas'ta SBS'de 4 öğrenciden tulum

Sivas'ta 4 öğrenci SBS'de tüm sorulara doğru cevap vererek tulum çıkardı

Abone ol
Sivas Selçuk Fen Dershaneleri ve Sultan Murat Koleji Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda il derecelerine ambargo koydu. Türkiye genelinde tam puan alan öğrencilerden 4'ü dershane öğrencisi olurken bu öğrencilerin 2'si de aynı zamanda Sultan Murat Koleji öğrencileri arasından çıktı.

2011 SBS sonuçları bugün açıklandı. 8. sınıf SBS sonuçlarına göre Sivas'ta il dereceleri de belli oldu. Sivas Selçuk Fen Dershanesi Anafen Şubesi öğrencisi Gizem Yüce, Mücahit Ekinci, Emre Doğruyol ve Mehmet Ali Akay 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Orta Öğretim Yerleştirme Puanı(OYP)'na göre de ilk 10 derecenin 9'u yine Selçuk Fen Dershanesi'nden çıktı. Puan bazında Gizem Yüce Sivas birincisi, Fatma Nur Tanrıverdi ikinci, Mücahit Ekinci üçüncü, Namık Kemal Aslan dördüncü, Emre Doğruyol beşinci, Yakup Kerem Yüceyurt altıncı, Hatice Moğulkoç sekizinci, Özgür İçli dokuzuncu ve Arife Beyza Doğan onuncu oldu.

Dereceye giren öğrencilerle birlikte bugün bir basın açıklaması yapan Dershane Müdürü Mustafa Şan, dereceye giren öğrencileri, ailelerini ve öğretmenleri tebrik etti.
Öğrencilerin aldıkları puanlara göre 65 öğrencinin fen lisesine ve ayrıca yüzde 90 öğrencilerinin Anadolu ya da fen lisesine yerleşeceğini belirten Şan, 11-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercihler öncesin bütün öğrencilere rehberlik hizmeti vereceklerini duyurdu.

Şan, "Öğrencilerimizin elde ettiği başarıda dershanemizin ilköğretime özel eğitim yapıyor olmasının payı çok büyüktür. Ek ders ve etüt çalışmaları, öğrenci doküman takipleri, veli ziyaretleri, sömestri tekrar programı ve yıl sonu genel tekrar programının başarımızı zirveye taşıyan önemli etkenlerdir." dedi.

Sivas Özel Sultan Murat Koleji Müdür Yardımcısı Ercan Ağıllı da Türkiye derecesi elde eden öğrencileriyle ayrı bir basın açıklaması yaptı.

Ağıllı, SBS Türkiye birincisi olan Emre Doğruyol ve Mehmet Ali Akay'ın okulları öğrencisi olduğunu söyledi. Okul olarak öğrencilere yönelik SBS hazırlıklarından da bahseden Ağıllı, "8. Sınıfta sadece okul dönemi içerisinde 45 adet deneme sınavına girdiler ve soruların çözümlerini öğretmenleriyle birlikte yaptılar. Ayrıca öğretmenlerimizin ders sonlarında dağıttıkları yaprak testleriyle de öğrencilerimiz bir yılda 10 binin üzerinde soru çözdüler. Bu da başarının tesadüfî olmadığının bir göstergesidir." dedi.