BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sivas'ta anma kavgası büyüyor!

Madımak Oteli önünde yapılacak bir anmaya izin verilmeyeceği açıklaması CHP'yi de harekete geçirdi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Sivas Valisi Ali Kolat'ın Madımak Oteli önünde yapılacak toplu bir anma etkinliğine izin verilmeyeceği açıklaması CHP'nin büyük tepkisini çekti.

Meclis açılışına Sivas katliamını protesto etmek için siyah kurdele takarak giden CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, "O zaman katliamı engelleyemeyenler şimdi anmayı engellemeye çalışıyorlar" diye tepki gösterdi.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de karara tepki gösterdi. Açıklamayı yapan Vali'nin Banaz'da yapılan etkinliklere katıldığını, otelin müze olmasına da sıcak bakan sözleri varken bu kararı anlayamadığını söyleyen Özdemir şu tepkiyi gösterdi:

"Sivas Valisi de iktidar partisinin valisi gibi hareket ediyor. Oteli kamulaştırıp yeni bir düzenleme yaptılar. Demmekki amaçları gözden kaçırma, toplum belleğinden çıkartma. Otelin statüsü değişince cephe boyası değişince insanlık ayıbı ortadan mı kalktı. Hayatını kaybedenler unutulacak mı? Biz CHP olarak Süheyl Batum başkanlığında Sabahat Akkiraz, Kamer Genç'in aralarında olduğu 8-10 milletvekili ile 2 Temmuz'da orada olacağız. Gidişimizi nasıl engelleyecekler?"

Sivas'a giden Özdemir anma öncesi Vali ile görüşerek çözüm aramaya çalışacaklarını söyledi.