BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.436,95
HABER /  GÜNCEL

Sivasspor'dan 6 nokta transfer

Sivasspor, takımda aksayan yerlere 5 ya da 6 yeni transfer yaparak önümüzdeki sezon daha iyi bir takım kurmayı planlıyor.

Abone ol

İlk iş olarak bir rapor hazırlayacak olan teknik direktör Rıza Çalımbay, yönetimden 5 ya da 6 yere nokta transfer yapılmasını isteyeceğini açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak 1 puan alan Sivasspor, matematiksel olarak da ligde kalmayı garantiledi. Ligden düşmesi kesinleşen 25 puanlı Bucaspor, 23’er puanı bulunan Konyaspor ve Kasımpaşa’nın üstünde 15. sırada yer alan 34 puanlı Sivasspor, son haftalara rahat girdi.

Sivasspor, önümüzdeki hafta sonu da Konyaspor deplasmanına gidecek. Burada, sonucu her iki takım açısından önemli olmayan formalite bir maça çıkacak. Kırmızı - beyazlı ekip, sezonun son haftasında ise sonucu ligin zirvesini çok yakından ilgilendiren Fenerbahçe ile oynayacak.

Trabzonspor ile aynı puana sahip ve ikili averajla lider konumda bulunan Fenerbahçe, Sivas’ta oynayacağı maçın sonucuna göre ya şampiyonluk turu atacak ya da şampiyonluğu Trabzonspor’a kaptıracak. Bu nedenle bu maçın sonucu Fenerbahçe’yi yakından ilgilendiriyor.

Ligden düşme korkusunu Ankaragücü maçıyla üzerinden atan Sivasspor’da artık yeni sezon hazırlıkları başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, sezon sonunda takımdan gönderilecek futbolcuları ve takımda kalmasını istediği oyuncuları belirlemeye başladı.

Çalımbay, isteyip istemediği futbolcular, yapılması gereken transferler ve yeni sezon hazırlıkları hakkında bir rapor hazırlayacak. Önümüzdeki sezon aynı sıkıntıları yaşamak istemediklerini dile getiren tecrübeli teknik adam Çalımbay, hazırlayacağı raporu yönetime sunacağını ve yeni sezonun planlamasını şimdiden yapacaklarını söyledi.

Yönetimden, takımdaki en az 5 - 6 yere nokta transfer yapılmasını isteyeceğini açıklayan Çalımbay, hangi mevkilere transfer talep edeceğini ise açıklamadı.