BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.456,15
HABER /  GÜNCEL

Sivaslılar Günleri Feshane'de başladı

Sivas Platformu tarafından her yıl ayrı bir şehirde düzenlenen ''Sivaslılar Günleri'' etkinliği, bu yıl İstanbul'da başladı.

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ''Sivas, birlik ve beraberliğin olduğu, milli ruhun ayağa kalktığı bir şehirdir. Aynı zamanda bu Anadolu şehri, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı önemli merkezlerden biridir'' dedi.

Feshane'deki etkinlik alanında konuşan Vali Mutlu, Sivaslıların bayramı erken kutladığını ve Sivas'ın İstanbul ile özdeşleşen bir kültür şehri olduğunu söyledi.

Sivas'ın özelliklerinin nesilden nesile aktarıldığını kaydeden Mutlu, ''Sivas, aşıkların, sözü sevgiyle başlayıp dostlukla bitirdiği müstesna bir şehirdir. İnsanın sevgiye ihtiyacı varsa, yüzünü ve gönlünü Sivas'a çevirmelidir'' diye konuştu.

Mutlu, Sivas'ın milli mücadele döneminde önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, ''Sivas, birlik ve beraberliğin olduğu, milli ruhun ayağa kalktığı bir şehirdir. Aynı zamanda bu Anadolu şehri, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı önemli merkezlerden biridir'' diye konuştu.

Sivaslıların İstanbul'a hem ticaret hem de kültür alanında katkı sağladığını vurgulayan Mutlu, bu katkının İstanbul'a çeşitlilik olarak geri döndüğünü ifade etti.

Sivas Platformu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erden de bugüne kadar pek çok kez ''Sivaslılar Günü'' etkinliği gerçekleştirdiklerini, fakat İstanbul'da ilk defa böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Erden, 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerle İstanbulluların Sivas kültürü, sanatı ve tarihiyle tanışacağını belirtti.

Sivaslılar Günleri kapsamında geçmişi bugünle buluşturacaklarını kaydeden Erden, etkinliklerde folklor, semah, aşık gösterileri ve sempozyumların gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Etkinliklerin açılışına, milletvekilleri İlhan Kesici, İdris Güllüce ve Hamza Yerlikaya, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda Sivaslı katıldı.

Sivas'ın tanıtımı için düzenlenen Sivaslılar Günleri, 14 Kasıma kadar devam edecek.