BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şivan Perver'i radyodan dinlerdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yasaklı dönemde Şivan Perver'i Erivan radyosundan dinlediğini söyledi

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak seçimlerde Gaziantep yerine Batman'dan aday gösterilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV'nin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de konuşulan dillerin bir seçenek olarak sunulması gerektiğini ifade eden Bakan Şimşek sözlerine şöyle devam etti: "Bugün özel kurslar açılabiliyor. Mardin'de Kürtçe yüksek lisans programı var. ABD'de 30 milyona yakın İspanyolca konuşan insanlar var. Bir resmi dil vardır, o da Türkçedir. Bütün diğer dillere de bir imkan sağlanmalıdır. Biz bunu sağlıyoruz. Sınırlamaları kaldırdık. Bugün 24 saat özel ve devlet kanallarında Kürtçe var. Şivan Perver'i Erivan radyosundan dinlerdik. Şimdi TRT Şeş var, hepimiz kardeşiz. Televizyonda, radyoda, gazetede hepsi yasaktı.

CEHALET VE FAKİRLİK

Güneydoğu'nun iki büyük eksiği var: Cehalet ve fakirlik. Bir ay önce Batman'daydım. Organize sanayi bölgesinde yer yok. Temel mesajımız daha çok demokrasi, daha çok İş, aş ve özgürlük."

YENİ BAŞKANI AÇIKLANINCA ÖĞRENİRİZ

Merkez Bankası Başkanı'nın kim olacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Şimşek, "Açıklanınca öğreniriz. Aday olan arkadaşların hepsini tanıyorum, hepsi çok değerli. Önemli olan isim değil. 2001 yılında bir karar alındı ve Merkez Bankası'na bağımsız yönetim getirildi" dedi.