BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.398,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şivan AK Parti'den siyasete mi atılacak?

Siyasete atılacak mı, AK Parti'nin seçim oyununa alet mi oldu sorularına yanıt veren Şivan Perwer bakın neler dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak geldiği Diyarbakır'da söylediği türkülerle gönüllere taht kuran Kürt sanatçı Şivan Perwer, Habertürk'te Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı.

Perwer, kendisi hakkındaki iddiaları ve gündemdeki ilginç konuları değerlendirdi.
Siyasete atılacak mı, AK Parti'nin seçim oyununa alet mi oldu sorularına yanıt veren Şivan Perwer "sanatçı olarak kalmak istiyorum" dedi.

İşte Perwer'in söylediklerinden çarpıcı başlıklar:

SANATÇI OLARAK KALMAK İSTİYORUM

Hz. Muhammed Türk değil, Kürt değil. Ama biz onu peygamber biliyoruz. İnsanlık için uğraşan kim olursa olsun Kürt, Türk farketmez. Sayın Erdoğan çağırmış da ben gitmişim filan… Yok! Sayın Erdoğan'ın ben temiz kalple, iyi niyetle yaklaştığına inanıyorum. Ama öyle bir taşlıyorlar ki onu da. 90 yılda öyle eğitilmiş ki Türk halkı… Kılıç sallaya sallaya orta asyadan gelmiş diyor hala.

ERDOĞAN DİYORSA EYVALLAH DERİM

Türkiye'de de insan haklarına inanan insanlar var. Dinler varsa onlara da değer vermeliyiz. Diller varsa farklı onlara da değer vermeliyiz. Devletin hepimizin kucaklaması gerekiyor. Bunu Erdoğan diyorsa ben eyvallah derim, çağırırsa giderim. Başımla beraber. Yeter ki bu ülke gerçeğine kavuşsun. Yeter ki sen gel… Ben bu çağrıya giderim. Siyaset diyorlar… Ben siyaset yapmak istemiyorum. Yaşamın çeşitliliğini de, siyaseti de sanatımla anlatmaya çalışıyorum. Şivan sanatla kurduğu tahtı, siyasetle yıktı diyenlere ben sizin siyasetiniz yıkıyor esas diyorum.

CHP DE ÇAĞIRSIN ONLARLA DA KONUŞURUM

Beni CHP çağırsın onlarla da konuşurum. Öte yandan en yakın gördüğüm siyasi kimdir biliyor musunuz? Çevre duyarlılığı olan, emeğe saygı gösteren, özgürlükçü, barışçı bir siyasete kendimi yakın görürüm. Ama ötesine yokum ben.

BARZANİ İLE İMRALI ÇEKİŞMESİ VAR MI?

Ben Barzani'yi de Kandil'i de İmralı'yı da iyi bilir tanırım. Barzani, dedesinden bu yana kavga, savaş, zahmet içinde. Bir sürü sürgünlere tabi tutuldu. Bedel verdi, ailenin yarısı öldürülmüş, Saddam rejimi tarafından. Binlercesi toplu kırıma uğradı. Barzani hayatı boyunca dağda gezmiş,büyük zahmetler çekmiş bir isim. Şimdi konuştuğu şeylere çok üzülür hayatını okuyan. Barışa dostluğa yatkın bir insan. Kürtlerin iyiliği için birşeylere yapmaya çalışmıştır. Yeni gelişmelerin yanındayım ben demiştir hep. İmralı için de çok üzülüyor. Ama derdi Türkiye'nin demokratik bir yapıya kavuşup ardından İmralı'nın sıkıntılarının çözülmesidir. Çok ılımlı, barışsever bir insan. Görüşme benim için hayaldi, müthiş bir umut ve moral yarattı diyor Barzani. Çok  hayran kaldı bu yaşananlara, Türkiye'ye geldiği için çok memnun.