BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de öğrenciler için tarihi imza

Şişli Meslek Yüksekokulu, öğrenciler için Bankacılık ve DenizBank ile “İyi Niyet” anlaşması imzaladı.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Denizbank ile imzaladığımız 'iyi niyet' anlaşmasıyla çok önemli bir adım atmış oluyoruz. Öğrencilerimize stajdan başlayıp burs ve istihdam olanağı sağlayarak gençlerimize, geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi.

Şişli Belediyesi öncülüğünde Türk eğitim dünyasına hızlı ve başarılı bir giriş yapan T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencilerine eğitim ve iş hayatlarında destek olması hedefiyle, DenizBank ile “İyi Niyet” anlaşması imzaladı. İmza törenine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Şişli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın katıldı.

GENÇLERE YATIRIM, ÜLKEYE YATIRIM

sarigül.20130327111315.jpg
Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül, toplantında yaptığı konuşmada, “Türkiye, bankacılık sektörünün büyük ivme kazandığı ülkelerin başında geliyor. Bu yüzden kalifiye elemana ihtiyaç var. Bankacılık ve sigortacılık alanında sirkülasyon çok fazla, sürekli yeni şubeler açılıyor. Bu açıdan istihdam yaratacak personel ihtiyacı var. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu o personelleri yetiştirmeye çalışıyor. Okulumuz Bankacılık ve Sigortacılık alanında yetişmek isteyen öğrencilere destek veriyor, teori ve pratiği bir arada öğretiyor; önemli firmalarda staj ve iş olanakları sunuyor. Denizbank ile imzaladığımız 'iyi niyet' anlaşmasıyla bunun önemli bir adımını atmış oluyoruz. Öğrencilerimize stajdan başlayıp burs ve istihdam olanağı sağlarken, biz de bir eğitim kurumu olarak markamızla Denizbank’ın yanında, eğitim alanında durmuş olacağız. Onların personelini eğitmekle başlayarak her alanda işbirliğine gideceğiz. Bundan böyle DenizBank- Şişli Meslek Yüksekokulu elele diyoruz. Hali hazırda Bankacılık ve Sigortacılık programında okuyan 46 öğrencimiz var. Kırk altı öğrencimizi staj olanaklarıyla okul sınırlarından çıkartmak, uygulamalı ders yaptırmak çok istediğimiz bir şeydi. Bunu sağladığı için de DenizBank’a çok teşekkür ederiz. Öğrendiklerini uygulayarak ve yerinde görerek ders yapacaklar. Bu şimdiden onları çok motive etmiş durumda. DenizBank, Şişli Meslek Yüksekokulu ile gençlere yatırım yaparak çok büyük bir ortaklığa iştirak ediyor. Gençlerimize yatırım, ülkeye yatırım demektir. Türkiye’ye gönül vermiş büyük girişimcilerimiz ile gençlerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

7 BÖLÜM DAHA ÖZEL SEKTÖRDEN DESTEK BEKLİYOR

“Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak” sloganı ile 9 ayrı bölümle öğretime başlayan ve Türk eğitim dünyasına hızlı ve başarılı öğrencilerine burs, okurken deneyim, mezuniyet sonrası iş imkanı sağlamak temel hedefiyle yoluna devam eden İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, şu ana kadar “Turizm ve Otel İşletmeciliği” ile "Bankacılık ve Sigortacılık” bölümleri için özel sektörle iyi niyet anlaşması imzaladı. Şişli Vakfı tarafından kurulan Şişli Meslek Yüksekokulu, daha ilk yılından öğrencilerinin yüzde 96'sına burs imkanı sağlayarak eğitim alanında önemli bir sorumluluğu üstlendi. Şişli Meslek Yüksekokulu şimdi kalan 7 ayrı bölümünü daha emanet edeceği çözüm ortaklarını bekliyor.