BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de erkekler kadınlar için yürüdü

Şişli'de toplanan bir grup erkek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yürüyüş yaptı.

Abone ol

Şişli Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için "Kadına Şiddete Erkekçe Hayır" pankartıyla erkeklerin öncülük ettiği bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılar Genco Erkal, Enis Fosforoğlu, Ali Kocatepe, Süheyl Uygur, Murat Serezli ve Ekin'in de aralarında bulunduğu grup, Şişli Kent Kültür Merkezi önünde toplanarak, Cevahir Alışveriş Merkezi önüne yürüdü. Grup, burada kadınlar ve Ekrem Ataer Korosu'nun verdiği konserle karşılandı.

8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ TATİL OLMALI

Kısa bir konuşma yapan Sarıgül, "Biz bugün Şişlili erkekler kadına şiddete erkekçe 'Hayır' dedik. Bir çok kadınımızın yanında polis var. Bu noktaya niye gelindi? Kadına şiddette dünyada 21'inci sıradayız. Bu bizim için çok düşünmemiz gereken bir olay. 52 İslam ülkesi içerisinde kadınımıza seçme ve seçilme hakkını veren tek lider Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları. Bir çok gün tatil oluyor. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü de mutlaka tatil olması lazım. Kadınlarımızın, haklarını, hukuklarını en güzel şekilde aramaları lazım. Siyasi partilerimizin de, demokrasiye inanan, lidere bağlı siyasi partilerde değil, hakka bağlı ve halka bağlı siyasi partilerde kadınlarımıza ilk etapta milletvekili kontenjanının mutlaka yüzde 30'a çıkarılması lazım" diye konuştu.

ASLINDA KADINA ŞİDDET HEP VARDI

Yürüyüşü destekleyenlere teşekkür eden Mustafa Sarıgül, "Değişimi arzu eden, 'Değişimin zamanı geldi' diyen, deişimi haktan, hukuktan, adalet duygusundan yana değişimi arzu eden herkese çok teşekkür ediyorum. Unutmayın ki, Türkiye'de yapılacak değişime bugün herkesin ihtiyacı var. Değişim önemli. Değişim, gelişim, üretim olmalı. Kadınlarımız özgür, mutlu ve mutlaka bağımsız olmalı" diye konuştu.

Enis Fosforoğlu da, "Aslında kadına şiddet hep vardı. Duyarlı olduğumuz için duymaya başladık. Bundan sonra olmaması için bizim hep duyarlı olmamız lazım" diye konuştu.

Ali Kocatepe ise, "Ülkemizde bugün 9 bin kadın polis himayesinde yaşamaya devam ediyor. Bu rakam çok ürkütücü. Aslında eskiden beri kadına şiddet var. Yeni yeni istatistiklerle bunun dehşet verici tablosu ortaya çıkmakta. Elbirliğiyle bu şiddete 'Dur' demek durumundayız" dedi.