BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.459,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de 2 kamu binası yıkılıyor

Kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başladı. Yıkılacak kamu binaları arasında Şişli'de iki yer bulunuyor.

Abone ol

Yıkılacak kamu binaları arasında Şişli'de Okmeydanı Hastanesi A ve P Blok lojmanları, Mecidiyeköy Aile Sağlığı Merkezi bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İktidarı kaybetme pahasına yıkacağız' dediği kentsel dönüşümün ilk etabında 33 ilde yıkılacak 150 kamu binası belirlendi.

Kamu binaları arasında, karargah, emniyet müdürlüğü hizmet binası, ilköğretim okulu, devlet ve kadın doğum hastanesi, sağlık ocağı ve lojmanlar da bulunuyor.

Türkiye genelinde 6.5 milyon riskli konutun yıkılacağı kentsel dönüşümde ilk adım, Başbakan Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakan Bayraktar'ın katılacağı törenle 5 Ekim'de atılacak.

İSTANBUL'DA YIKILACAK BİNALAR
Dönüşüm kapsamında en fazla yıkım, İstanbul'da yapılacak. İstanbul'daki törende yıkılacak binalar şöyle bildirildi:

"Yenilevent'te 33 daireli Milli Savunma Bakanlığı lojmanı, Sancaktepe'de 8 bin 110 metrekare MSB er pavyonu ve 90 metrekare su kulesi, Sarıgazi'de MSB'ye ait 276 daireli 23 binadan oluşan lojman, Maltepe'de MSB'ye ait 4 bin 536 metrekare er pavyonu ile Şakir Gürkan Sağlık Ocağı, Hadımköy'de MSB'ye ait 6 daireli lojman, 6 bin 480 metrekare er pavyonu, 1810 metrekare karargah binası, Küçükyalı'da MSB'ye ait lojmanın 606 metrekarelik su deposu, 3 bin 872 metrekare KBRN Eğitim Taburu er pavyonu, Tuzla'da 824 metrekare subay ve astsubay yatma yeri, 50 metrekarelik su kulesi, Çatalca'da Binkılıç Sağlık Ocağı, Şişli'de Okmeydanı Hastanesi A ve P Blok lojmanları, Mecidiyeköy Aile Sağlığı Merkezi, Sultangazi'de Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi, Sarıyer'de İstinye Semt Polikliniği binası, Rumeli Feneri Aile Sağlık Merkezi, Kadıköy'de Semt Polis Hizmet Binası, Fatih'te Vilayetler Semt Polikliniği."

DEV HASTANE KAMPÜSÜ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek.

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkıp yeniden yapacak. İhale süreci tamamlandıktan sonra yüklenici firma ile Ekim-Kasım 2012'de sözleşme imzalamayı hedefleyen İPKB, inşaat sürecini de hemen başlatacak.

876 yataklı genel hizmet hastanesi olarak planlanan yeni hastanenin tüm odaları Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta yatağı tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.