BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  GÜNCEL

Sisli günlere hazırlıklı olalım

İlk bahar aylarını yaşadığımız şu günlerde, özellikle saban ve akşam saatlerinde oluşan sis hayatı olumsuz etkiliyor.

Abone ol

İstanbul ve Bartın'da sabah saatlerinde etkili olan sis, özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi. Bazı vapur seferleri iptal olurken, otoyollarda görüş mesafesinin düşesi ise trafik akışını etkiledi.

İstanbul Boğazı'nda gece saatlerinde yoğun sis yüzünden kapatılan gemi trafiği tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine açıldı.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinde etkisini artıran sis nedeniyle saat 00.30'dan itibaren çift yönlü olarak kapanan İstanbul Boğazı, saat 05.00 itibariyle güneyden kuzeye tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine açıldı.

BARTIN'DA SİS

Sağanak yağışın beklendiği kentte akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis, ulaşımı olumsuz etkiledi. Bartın-Ankara, Bartın-İstanbul, Bartın-Zonguldak, Bartın-Karabük, Bartın-Amasra, Amasra-Kurucaşile ve Kurucaşile-Cide karayollarında görüş mesafesi oldukça düştü.
Sis kent merkezinde de etkili oluyor. Araçlar yoğun sis nedeniyle yavaş seyretmek zorunda kalıyor.

UZMANLAR UYARIYOR

Meteoroloji'nin resmi internet siteinde yapılan hava tahmini raporlarında yer yer sis uyarısı yapılıyor. Uzmanlar, havaların ısındığ şu dönemlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde sis görüleceğini belirtiyor. 

Özellikle sabah işe giderken deniz ulaşımını kullanan vatandaşlar, seferlerin iptal olma ihtimaline karşı duyarlı olması gerekiyor.