BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
HABER /  DÜNYA

Öyle bir teklif yaptılar ki...

Dünya turuna çıktıkları yatla Somalili korsanlar tarafından rehin alınan Johansen ailesi bakın kızalrı için nasıl bir karar vermek zorunda...

Abone ol

Dünya turuna çıktıkları yatla Somalili korsanlar tarafından rehin alınan Johansen ailesi, 13 yaşındaki kızlarının geleceği için hayatlarının en zor kararını vermek zorunda!

Danimarkalı Quist Johansen ailesi 24 Şubat2011 dünya turuna çıktıkları yatları ile Somali'nin 555 kilometre açıklarında korsanlar tarafından rehin alındı.

3 çocuklu aileyi kaçırdıkları bir Yunan yük gemisine götüren korsanlar Somali devleti tarafından yapılan kurtarma operasyonunu da geri püskürttü.

Geçtiğimiz günlerde Danimarka gazetesi "Ekstra Bladet" için çalışan bir muhabirin 24 saatliğine gemiye çıkma izni alması ile Somalili korsanların garip teklifi ortaya çıktı.

'KIZLARINI BIRAKMAZLAR'

Kristian Kornoe adlı muhabir, "Baba Jan hasta görünüyordu. Ailenin geri kalanı ise yorgun ve sinirliydi. Korsanların şefi bana 13 yaşındaki Naja Johansen ile evlenmesine izin verilirse herkesi serbest bırakacağını ve istediği 5 milyon dolarlık fidyeden de vazgeçeceğini söyledi" diye konuştu.

Kornoe, aile ile konuşmasına izin verilmediğini ancak anne ve babanın, kızlarını bırakmayacaklarından emin olduğunu dile getirdi.