BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

1 milyon dolarlık mücevheri çaldılar ancak

İstanbul Sarıyer'deki bir villadan 1 milyon dolarlık mücevheri çalan hırsızlar, alarm sistemi sayesinde daha villadan çıkamadan yakalandı.

Abone ol

Sarıyer'de hırsızlık amacıyla bir villaya giren 2 kişi, 1 milyon dolarlık mücevheri çalıp kaçarken polis tarafından yakalandı. Zanlıların çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Sezgin K. ve Yusuf K. Sarıyer Rumeli Hisarı Sırmacı Aralığı Sokak'ta bulunan Nur Dürüst'e ait villaya hırsızlık amacıyla girdi. Alarmı kırarak etkisiz hale getirmeye çalışan şahıslar, villadan 1 milyon dolar değerinde mücevher alıp kaçmaya çalıştı. Ancak alarm merkezine düşen bilgi polisi harekete geçirdi. Şahıslar, villadan çıkamadan polis villayı ablukaya aldı.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Yusuf K.'yı bir ağacın tepesinde, Sezgin K'yi ise villa duvarından atlarken yakaladı. Şahıslar gözaltına alınarak Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Çalınan mücevherler burada sahiplerine teslim edildi. Mücevherler arasında çok değerli parçalar olduğu öğrenildi.


Sezgin K'nın 2001 yılında, Urfi Çetinkaya'nın suç ortağı Hamza Kılıç'ı öldürdüğü ve bu nedenle Ankara Şaşmazlar Cezaevi'nde yattığı ancak buradan da 4 ay önce firar ettiği ortaya çıktı. Bunun dışında, zanlının çeşitli suçlardan sabıkası olduğu belirtildi. Şahsın üzerinden sahte kimlik çıktığı ifade edildi. Yusuf K.'nın da Akmerkez'i soyan Yılmaz Kabiloğlu'nun yeğeni olduğu bildirildi. Polis tarafından sorgulanan şahıslar, yarın savcı karşısına çıkarılacak.