BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35
HABER /  GÜNCEL

Benzine zam motorine indirim!

Tüpraş, dün geceden geçerli olmak üzere 95 ve 97 oktan benzin fiyatını 8-9 kuruş artırdı

Abone ol

Libya'da ayaklanmanın iç savaşa dönüşebileceği kaygıları, uluslararası piyasalarda petrolün fiyatını son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Uluslararası piyasada yaşanan şok etkisi gecikmeden Türkiye'deki vatandaşların cebine yeni bir kor daha attı.

Aldığı her 100 liralık benzinin 65 lirasını devlete vergi olarak ödeyen vatandaş vergi oranlarını düşürülmesini beklerken, benzine üst üste zamla karşılaştı. Tüpraş bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzine yeni bir zam yaptı. Yeni oranlara göre dün geceden geçerli olmak üzere 95 ve 97 oktan benzin fiyatını 8-9 kuruş artırdı.

Tüpraş, dün geceden geçerli olmak üzere 95 ve 97 oktan benzinde 8-9 kuruşluk artış, motorin fiyatlarında ise 5 kuruşluk indirim yaptı.

Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre, akaryakıt dağıtım şirketleri de buna göre fiyatlarını yeniden belirleyecek. Söz konusu indirim ve artışların pompa fiyatlarına bu rakamlarda yansıyacağı öğrenildi.

ZAM ÜSTÜNE ZAM

Tüpraş'ın geçen haftalarda yaptığı 5 kuruşluk zam ile şubat ayında yapılan toplam zam tutarı 25 kuruşu bulmuştu. Zammın ardından İstanbul'da 95 oktan benzinin litresi, 4.03 TL'den, 4.08 TL'ye çıktı.

HÜKÜMETTEN MÜDAHALE YOK

Dünyanın en yüksek akaryakıt vergisinin ödendiği Türkiye'de artan akaryakıt fiyatlarına hükümetin müdahalesi yok. Geçen haftalarda fiyatlara müdahale olmayacağını açıklayan ilk isim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olmuştu. En son açıklama ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelmişti. Şimşek'te fiyatlara müdahalesinin söz konusu olmadığını açıklamıştı.