BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.503,86
HABER /  GÜNCEL

Sırt sırta omuz omuza

Harekatın en vurucu fotoğrafı belki de.. Askerler zor seçiliyor. Kar ortasında insan zincirinin ucu kareye sığmıyor.

Abone ol İNTERNETHABER- Sırt sırta omuza omuza yürüyorlar. Karda bata çıka yolu izi olmayan dağlarda yol alıyor. Yerde kar 1 metre.. Sıcaklık eksi 5. Hava güneşli ama dondurucu bir ayaz var.

Harekatın en çarpıcı karesi bu belki de. Operasyonun özetini sunuyor bizlere. İnsan zinciri oluşturmuşlar. Ucun nerede başladığı kareye sığmıyor...

Dikkatli bakmayan bunun karda yürüyen asker kuyruğu olduğunu seçemiyor. Seçenler de şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Sırtlarında 35 kiloluk yüklerle, boyu aşan karda birbirlerini takip ederek ilerliyorlar. Adım adım yavaş yavaş. Yorgunlar belki de. Verilen görevi yerine getirmenin telaşı içindiler..

Yarın yaşayıp yaşamayacaklarını da bilmiyorlar. Her an ölümle burun burunalar. Kimileri nereden geldiği belli olmayan hain bir kurşunun hedefi olacak.

Onlar birbirine emanet. Can yoldaşları, kan kardeşleridirler artık. El ele gönül gönüle kader birliği etmişler yol alıyorlar. 'Birimiz hepimiz hepimiz birimiz' için ilkesi ruhlarına işlenmiştir.

Aynı nefesi alıp aynı nefesi verirler. Takım oyunu oynarlar. Onlar saran psikoloji çok farklıdır. Hayatları boyunca unutamayacakları anlardır bu saatler.

Yıllar sonra torunlarına anlatacakları anılarını hafızalarına nakşederler. En özel bağlar, dostluklar bu sarp kayalıklarda, kuş uçmaz kervan geçmez topraklarda atılır.

Kar ortasında uzayıp giden zinciri çözmek mümkün değildir. Onlar açılması zor bir düğümle bağlanmışlardır. Çözülmesi de imkansızdır.

Evlerinde onları izleyenlere ders veriyorlar. Azmin, mücadelenin sembolüdür onlar.. Yüzlerce asker var orada. ama atan tek bir yürek var. Vahşi doğaya, soğuğa, teröriste karşı dik duruşun fotoğrafıdır.