BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'tan acı haber bölgede son durum

ŞIRNAK'ta bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda çıkan çatışmada 1 polis memurunun şehit oldu.

Abone ol

ŞIRNAK Bahçelievler Mahallesi'nde bugün terör örgütü PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu. Mahallede güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Şırnak'ta kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcılarının imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin ortak düzenlediği Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifti Operasyonu sürdürülüyor. Sokağa çıkma yasağının getirildiği 14 Mart'tan bu yana sürdürülen operasyonlarda Şırnak merkezinin yüzde 85'i patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar ile PKK'lılardan temizlendi.

ŞIRNAK'TA SON DURUM TSK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, yurtta meydana gelen önemli olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda, 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 331 oldu. 19 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 915'e ulaştı. Irak'ın kuzeyindeki kamplardan kaçan terör örgütü mensubu 2 kişi güvenlik güçlerine teslim oldu. Uludere ilçesinde bölücü terör örgütüne ait 2 havan ve 187 mühimmat ele geçti.

OPERASYONLARIN SÜRDÜĞÜ BÖLGEDE SON DURUM