BIST 9.805
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.429,69
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta kaçan PKK'lılardan hain tuzak! 40 metrede bir...

Güneydoğu'da PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda PKK'ya büyük darbe indirildi. Köşeye sıkışan PKK militanları çözümü kaçmakta bulunuyor. Ancak kaçarken de zarar vermek için elinden ne geliyorsa yapıyor.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren büyük operasyonların detayları ortaya çıktı.

Cizre'de PKK'ya karşı son süratle yürütülen operasyonlarda dört bir yandan kıstırılan örgüt üyeleri güvenlik güçlerinden kaçmaya başladı.

AMAÇ GÜVENLİK GÜÇLERİNİ YAVAŞLATMAK

Nur mahallesinde güvenlik güçlerinden kaçan örgüt üyeleri cadde ve sokaklara el yapımı patlayıcılar yerleştirerek güvenlik güçlerinin hızlı ilerleyişini yavaşlatmak istiyor.

5 SAATTE 150 PATLAYICI

Güvenlik güçleri dün sabah 5 saat içerisinde, 40 metre aralıklarla yerleştirilen 150 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

38 GÜNDÜR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

Terör örgütü PKK varlığına yönelik 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 38’nci gününde devam ettiği Cizre’de operasyonlar hızıyla sürüyor.

352 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timlerinin müşterek gerçekleştirdiği operasyonlarda Genelkurmay Başkanlığı’nın son açıklamasına göre, 352 terörist etkisiz hale getirildi.

518 BARİKAT, 270 HENDEK, 800 EL YAPIMI PATLAYICI BERTARAF EDİLDİ

Silopi'de icra edilen operasyonunun sonuçları hakkında bilgi veren Vali Ali İhsan Su, "Basınımızda da süreç içinde yer aldığı gibi çok sayıda Kalaşnikof marka silah, pompalı tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiştir.

Ayrıca yapılan bu operasyonda 518 barikat, 270 hendek, 800 el yapımı kuvvetli patlayıcı bertaraf edilmiştir" diye konuştu.

"8 BİN 650 HASTA TEDAVİ EDİLDİ, 188 DOĞUM GERÇEKLEŞTİ"

Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşların sağlık, gıda, ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Vali Su, "Bu amaçla ilimize mevcut sağlık personeline ilaveten 105 sağlık personeli takviyesi yapılmış, muhtemel ihtiyaçlar için 1 uçak ve 1 helikopter ambulans hazır tutulmuştur.

Bu süre zarfında Silopi İlçemizde 112 hizmetleri ile ilgili olarak ambulanslara yönelik terörist saldırılar sebebiyle ulaşılamayanlar hariç 2 bin 750 vakaya müdahale edilmiş, acil serviste 8 bin 650 hastaya bakılmış ve tedavileri yapılmış ve 188 doğum gerçekleştirilmiştir. diye konuştu.